Ernst-Reuter Okulu, Türk öğrencileri kabul etmeyeceğini duyurdu

Ernst-Reuter Okulu, Türk öğrencileri kabul etmeyeceğini duyurdu

Fransa ile yaşanan ‘okul krizinin' ardından, Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı Ernst Reuter Okulu da Türk pasaportlu öğrencileri yeni eğitim-öğretim yılında kabul etmeyeceğini açıkladı. Okuldan yapılan açıklamada, kararın Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Türk pasaportlu öğrencilerin kabul edilmesinin yasaklandığına ilişkin notası üzerine alındığı kaydedildi.

Fransa ile yaşanan benzer bir krizin ardından, Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’ne bağlı Ernst Reuter Okulu, yeni eğitim öğretim yılı için Türk vatandaşlarını öğrenci olarak kabul etmeyeceğini duyurdu.

Okulun açıklamasında, bu kararın Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Türk pasaportlu öğrencilerin kabul edilmesini yasaklayan notası üzerine alındığı belirtildi.

Ernst Reuter Okulu, "Türk Dışişleri Bakanlığı'nın 2024/2025 eğitim-öğretim yılında anaokulu da dahil olmak üzere Türk pasaportlu yeni öğrencileri kabul etmemizi bir sonraki duyuruya kadar yasakladığını bildirmek zorundayız" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bununla birlikte, en az 2023-2024 eğitim öğretim yılından beri okula devam eden Türk pasaportlu öğrenciler, Mavi Kart sahibi olan çocuklar ve Türk vatandaşı olmayıp başka ülkelerin vatandaşları anaokulu da dahil olmak üzere okula kayıt yaptırabilecekler.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’deki Fransız okulları ile ilgili olarak Türkiye ve Fransa arasında bir anlaşma krizi yaşanmıştı. Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’deki Fransız okullarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir anlaşma sunduğunu ve bu anlaşmanın imzalanmaması durumunda Türk öğrencilerin kabul edilmeyeceğini, mevcut öğrencilerin ise Türk okullarına nakledileceğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN