Ehliyet alacaklar elinizi çabuk tutun! Ehliyet harçlarına rekor zam geliyor: O tarihten sonra cep yakacak

Ehliyet alacaklar elinizi çabuk tutun! Ehliyet harçlarına rekor zam geliyor: O tarihten sonra cep yakacak

Ehliyet alma planı olanlar o tarihten önce alsın! Dev zamlar kapıda! O tarihten sonra alan yandı, cebinden bu para çıkacak! Ehliyet fiyatları ne kadar olacak? Ehliyet fiyatlarına zam gelecek mi? Ehliyet harçlarına rekor zam...

Ehliyet alma planı olanlar ehliyet fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki ehliyet fiyatları artacak mı? 2025 yılında ehliyet fiyatları ne kadar olacak?

2025 yılı için ehliyet harçlarında ciddi artışlar bekleniyor. Yeniden değerleme oranı (YDO) doğrultusunda belirlenen yeni tutarların kasım ayında netleşmesi planlanıyor. Ehliyet sahibi olmayı hedefleyen sürücü adayları veya mevcut ehliyetlerini değiştirmek isteyenler için ödenecek harç ücretlerinde önemli bir yükseliş söz konusu.

2024 yılında gerçekleştirilen %58,46 oranındaki artışın ardından, 2025 yılı için %45 civarında yeni bir zam beklentisi oluştu.

Ehliyet yenilemek isteyenler dikkat! 2 TL yüzünden başınız ağrıyacak

B SINIFI EHLİYET HARCI 5.720 TL'YE YÜKSELECEK

Yeniden değerleme oranının %45 olarak açıklanması durumunda, B sınıfı ehliyet harcının 2024 yılına göre 5.720,80 TL’ye çıkması bekleniyor. 2024 yılında ödenen B sınıfı ehliyet harcı tutarı ise 3.945,40 TL olarak kaydedilmişti.

Diğer ehliyet sınıfları için de artışlar öngörülüyor:

A, A1, A2 (Engelli "A" sertifikaları dahil) Ehliyet Harcı:

  • 2024 Tutarı: 1.308,40 TL

  • 2025 YDO ile Artırılmış Tutar: 1.896 TL

B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G, M Ehliyet Harcı:

  • 2024 Tutarı: 6.583,50 TL

  • 2025 YDO ile Artırılmış Tutar: 9.545 TL

Ehliyet sınıfları nelerdir, ehliyet sınıfları kapsamları nelerdir? Hangi sürücü ehliyet sınıfı hangi tip araçları kullanılır? - Kamu Haberleri

YENİDEN DEĞERLEME ORANI KASIM AYINDA AÇIKLANACAK

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün verilerine göre, Kasım ayında açıklanacak yeniden değerleme oranı %45 civarında olabilir.

2025 yılına dair kesin harç ücretleri, Kasım ayında yeniden değerleme oranının açıklanmasının ardından netlik kazanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN