Dereleri aşıyor her yerden altın topluyor! Bu işin masrafı yok kazancı çok: Haftalık çıkardığı altın 13 gramı buluyor

Dereleri aşıyor her yerden altın topluyor! Bu işin masrafı yok kazancı çok: Haftalık çıkardığı altın 13 gramı buluyor

Zonguldak’ta yaşayan 68 yaşındaki vatandaş, dereleri aşıyor her yerden altın topluyor. Çamurlu suya aldırmadan altın toplamaya devam eden vatandaşın haftalık çıkardığı altın 13 gramı buluyor…

Zonguldak'ın Alaplı ve Yığılca ilçeleri arasında bulunan derelerde, altın tozu arayan 68 yaşındaki İsmail Uslu'nun ilginç hobisi, bölge halkının dikkatini çekti. Çamurlu sulara aldırış etmeden gram gram altın toplayan Uslu'nun, bu hobiye olan ilgisi ve deneyimleri merak konusu oldu.

2 YILDIR ALTIN TOZU ARIYOR

İsmail Uslu, yaklaşık 2 yıldır derelerde altın tozu aradığını belirtti. Yaşının ilerlemiş olmasına rağmen avcılıkla uğraşmayı bırakıp, akarsu ve dere kenarlarında değerli taş ve altın tozu aradığını ifade eden Uslu, bu hobiye başlamanın kendisine büyük keyif ve tatmin sağladığını söyledi.

zonguldakta-derelerden-altin-toplayan-ismail-uslu-1.jpg

ALTIN ARAMAK İÇİN BÜYÜK MALZEMELERE GEREK YOK

Uslu, altın aramanın büyük ve pahalı malzemelere ihtiyaç duymadığını vurguladı. Dere yataklarında altın tozu aramak için basit malzemelerle iş yapılabileceğini belirtti. Uslu'nun kullandığı araçlar arasında bir kürek ve eleme cihazı bulunuyor. "Bu işin maliyeti düşük ve keyifli bir aktivite," diyen Uslu, altın aramanın herkesin yapabileceği bir hobi olduğunu belirtti.

HAFTALIK 10-13 GRAM ALTIN BULUYORLAR

İsmail Uslu, haftalık olarak 10-13 gram altın bulabildiklerini ifade etti. Bu işi yaparken kaynak noktasına denk gelindiğinde, bu miktarda altın toplamanın mümkün olduğunu belirtti. Derelerde altın arayan diğer meraklıların da benzer şekilde başarılı sonuçlar elde ettiğini aktardı.

zonguldakta-derelerden-altin-toplayan-ismail-uslu-2.jpg

Uslu, hafta sonları boş zamanlarını değerlendirmek isteyenlere dere kenarlarında balık tutmalarını, temiz havada çay içmelerini ve altın tozu aramalarını önerdi. “Uygun malzemelerle, az bir çabayla değerli taşlar bulabilirsiniz,” diyerek, hobiye başlamayı düşünenler için cesaret verici bir örnek oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN