Çiftçilerden fide talebi yağıyor! İşte geleceğin bitkisi, bunu eken cebini doldurur

Çiftçilerden fide talebi yağıyor! İşte geleceğin bitkisi, bunu eken cebini doldurur

Tarım ülkesi Türkiye'de yeni ürünler yetiştirilmeye devam ediyor. Çiftçiler yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor geleceğim bitkisi olarak görülüyor. Bu ürüne ekinin cebinden para eksik olmayacak. İşte tüm detaylar…

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 15 yıl önce üretilmeye başlanan Stevia (Şeker otu) fidesi olumlu sonuçlar ortaya çıkarıyor. Stevia fidesi üretim merkezi haline dönüşen Burhaniye üretici Selahattin Güvenç içinde gelir kaynağı oluyor. Güvenç Pide talebini şimdilerde 200 bini aştığını da belirtti.

ÜRETİMİ HER YIL ARTIYOR

Paraguay menşeli Stevia (Şeker otu) bitkisinde üretim merkezi haline dönüşen Burhaniye şimdilerde gelen taleplere yetişemiyor. Burhaniye'de iklimi seven bitki 15 yıl öncesinde başlanan bir tarım serüveni ile birlikte Türkiye'ye kazandırıldı. Her geçen yıl üretimini arttıran Stevia (Şeker otu) Selahattin Güvenç içinde gelir kapısı oluyor.

Asrın bitkisinde hasat başladı - EKONOMİ - Refleks Gazetesi

Güvenç, “Avrupa Mısır şurubundan elde edilen glikozu yasakladı. Bu da steviaya olan talebi artırdı. Stevianın geleceği var. Sağlıklı yaşamak isteyenler bunu kullanacak. Bu nedenlerde staviaya talep artıyor. Yaprak hasadına eylül de başlayacağız. Şimdi stevianın ekstrakını çıkarmaya başladık. Bu ekstrakı kısa sürede piyasaya süreceğiz. Stevia fidesi talibi arttı. Şimdiden fide talebi 200 bini geçti ” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN