Bunlar yemelik değil sanayilik! Kilosu 50 TL’den alıcı buluyor! En son onlar daldan toplanıyor

Bunlar yemelik değil sanayilik! Kilosu 50 TL’den alıcı buluyor! En son onlar daldan toplanıyor

Çankırı'nın kiraz merkezi Eldivan'da üretim tüm hızıyla sürüyor. Üretim rekor seviyeye ulaşıyor yemelik değil sanayilik olarak kayda geçiyor. Ürünler üreticinin yüzünü güldürüyor kilogram fiyatı 60 TL'den satışa çıkarılıyor.

Çankırı'nın Eldivan ilçesinde kiraz hasadı devam ediyor. Bu yıl rekor seviyede verim alan üreticinin yüzü de gülüyor. Çankırı'nın Eldivan ilçesinde coşkuyla sürdürülen kiraz hasadı bölgenin meşhur kirazı ile canlanıyor.

YEMELİK DEĞİL SANAYİLİK

Eldivan'da üretilen kirazın çoğunluğunun sanayi kirazı olduğunu belirten Eldivan Kiraz Üreticileri Birliği Üyesi Ahmet Karatatar, "Sanayi kirazının büyük kısmı dalda kaldı, değerlendiremedik. Şu anda sofralık, Ziraat 900 dediğimiz kiraz var, o kirazları tüketmeye çalışıyoruz. İlçede yaklaşık 400 ton kiraz üretimi olacak. Bunun 200 tonu sanayi kirazı, 200 tonu da sofralık kiraz." dedi.

Kiraz Hasadı Başladı: Üreticilerin Yüzü Güldü - Haberler

60 TL'DEN SATILIYOR

Türkiye genelinde kiraz fiyatları 50 ile 60 TL arasında görülürken Çankırı'da fiyatlar 40 ile 50 TL arasında değişiklik gösteriyor. Vatandaşın yeteri kadar mücadele etmesi ile birlikte ilçede yeteri kadar kapasite olacağını dile getiren Karatatar, alıcıların Eldivan’a gelmesinin pek mümkün olmadığını belirtti. Türkiye'de Kiraz'ın çok bol olduğunu ve fabrikalara yakınlığı nedeniyle nakliyesi ucuz yerlerden temin edildiğini vurgulayan Karatatar, Eldivan kirazının Türkiye'deki en son kirazlardan biri olduğunun altını çizdi.

KAZDAĞLARININ ETEKLERİNDE KİRAZ HASADI BAŞLADI - Lider Gazete: Antalya Haber ve Antalya Spor Son Dakika Haberleri

Karatatar, “Son olduğu için çoğu fabrika kapasitesini dolduruyor, bize yer kalmıyor. En büyük problemimiz pazarlama. Bunu aşamadık. Yeteri kadar mücadele etsek bunu da aşacağız, vatandaş da Eldivan kirazını severek tüketecek." dedi. İlçedeki en büyük problemin sulama olduğuna değinen Karatatar, bu sorun için yetkililerin yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN