Kozmetik ürünlerin orijinal ya da sahte olduğunu anlamak meğer bu kadar kolaymış! Sağlık Bakanlığı'ndan dev hizmet

Sağlık Bakanlığı'nın Ürün Takip Sistemi (ÜTS) sayesinde kozmetik ürünlerinin orijinal mi sahte mi olduğunu anlamak mümkün. ÜTS sorgulama işlemiyle ürünle ilgili çeşitli bilgilere de ulaşmak mümkün. Peki, kozmetik ürün orijinallik sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kozmetik ürünleri orijinalliği nasıl anlaşılır? İşte, kozmetik ürün orijinallik sorgulama sayfası...

Ülkemizde veya yurt dışında üretilen ve ithal gelen ürünlerin sorgulanması işlemleri Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ile yapılabiliyor. Kayıtlı olmayan ve orijinal olmayan kozmetik ürünler bu sistem sayesinde belirlenebiliyor.

KOZMETİK ÜRÜN ORİJİNAL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Haberturk'te yer alan habere göre, ÜTS sorgulama üzerinden kayıtlı olan ürünler hakkında detaylı bilgiler alınabiliyor. Orijinal olmayan kozmetik malzemelerin etiketleri de orijinal olmadığı için çoğu zaman kozmetik ürünler sahte olabilir. ÜTS'nin utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS internet sitesi üzerinden veya mobil uygulama aracılığıyla sorgulama yapılabiliyor. Fakat sadece barkodu olan ürünler için sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Kozmetik ürünlerin orijinal olup olmadığını anlamak için ÜTS web sitesine girin. Buradan 'Bilgi Bankası' butonuna tıkladıktan sonra sorgulamak istenilen ürünün barkod kodunu girin. Sorgula butonuna bastıktan sonra sonuçlara kısa sürede ulaşmak mümkün.

KOZMETİK ÜRÜNÜN ORİJİNALLİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Kozmetik ürünlerin orijinal olup olmadığını ÜTS'nin internet sitesi dışında ÜTS mobil uygulamasıyla da sorgulanabiliyor. ÜTS mobil uygulaması üzerinden hem barkod, hem kare kod için kamera erişimi sayesinde sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

ÜTS SORGULAMA İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

ÜTS sorgulama işlemiyle kaydı olan ürünlerin çeşitli bilgilerine ulaşılabiliyor. Ürünlerin orijinalliği dışında farklı bilgilere de erişilebiliyor. ÜTS sorgulama işlemiyle şu bilgileri öğrenmek mümkün:

* Marka bilgisi

* Ürün kullanım kılavuzu

* Ambalaj ve kutu görseli

* Türkçe etiket bilgisi

* İthalat ve imalat bilgisi

* Menşei ülke

* Ürün beyan bilgileri

* Ürünün cinsi

* Ürün fonksiyonu

* Ürünün tipi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN