Araç sahipleri dikkat: Ölçüm yaptırmayanlara 9 bin 943 TL ceza! 81 şehirde sıkı denetim başladı

Araç sahipleri dikkat: Ölçüm yaptırmayanlara 9 bin 943 TL ceza! 81 şehirde sıkı denetim başladı

Vergi tahsilinde gaza basan kamu kurumları, araç sahiplerinin peşine düştü. Araç sahiplerini uyaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ölçüm yaptırmayan araç sahiplerine para cezası verildiğini açıkladı. 2024 yılında bir milyon araca ceza kesildi. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hava kirliliğini azaltmayı amaçlayan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) uygulaması 81 ilde hayata geçirdi. Yeni uygulamayla egzoz muayenesinden geçmemiş araçlar, trafik akışını bozmadan kolaylıkla belirlenebiliyor.

BİR MİLYON ARACA CEZA KESİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, egzoz muayenesini yaptırmayan araç sahiplerine kesilen cezalar hakkında bilgi verdi. Yapılan açıklamada, "Temiz hava ve sağlıklı bir çevre için EGEDES'i 81 ilde aktif halde uygulamaya başladık. EGEDES ile egzoz emisyon muayenesi yapılmayan araçları belirleyerek trafik kaynaklı hava kirliliğini önlemeye başladık. Bu kapsamda, egzoz emisyonu ölçümü yaptırmayan yaklaşık bir milyon araca idari ceza uyguladık" denildi.

PLAKA TANIMI CİHAZI İLE DENETLENDİLER

Yenicag'da yer alan habere göre, çevre ve şehircilik uzmanı Hasan Ege, EGEDES projesinin hedefinin denetimlerin etkinliğini artırmak ve ulaşım kaynaklı emisyonları azaltmak olduğunu vurguladı. Hasan Ege, otomobillerin plaka tanıma cihazlarıyla sabit veya hareket halindeyken tespit edilerek egzoz emisyon ölçümü yapılmayan araçlara ceza kesildiğini aktardı.

Hasan Ege, 2024 yılı için egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayanlara verilen cezanın 9 bin 943 TL olduğunu hatırlatarak son 1 yıl içinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü olmadan trafiğe çıktığını belirlediklerini belirtti.

ÖLÇÜM TARİHLERİ E-DEVLET'TE KAYITLI

Hasan Ege, otomobil sahiplerine egzoz muayenesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, "Araç sahiplerinden insan sağlığı için egzoz emisyon ölçümlerini düzenli şekilde yaptırmalarını istiyoruz. Herhangi bir ceza ile karşılaşmamak için ölçüm tarihlerini e-Devlet üzerinden takip etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN