Alım gücü düşmeye devam ediyor, asgari ücrete ek zam kaçınılmaz! SGK uzmanı İsa Karakaş, tarih verdi

Alım gücü düşmeye devam ediyor, asgari ücrete ek zam kaçınılmaz! SGK uzmanı İsa Karakaş, tarih verdi

Asgari ücrete zam yapılmayacağı yönünde açıklamalar yapılsa da alım gücünün düşmesi, yıl sonu öncesinde asgari ücrete ek zam yapılma ihtimalini her geçen gün kuvvetlendiriyor. Asgari ücretliler 2025 yılına kadar dayanamayacaklarını dile getirirken Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, ek zam için tarih verdi. İşte detaylar...

Yılın başında yapılan yüzde 49'luk zam ile 17 bin TL'ye çıkan asgari ücretin alım gücü, ilk 7 ayda 14 bin TL'ye kadar geriledi. Hükümet temsilcilerinden asgari ücrete zam yapılmayacağı söylense de geçim sıkıntısına düşen çalışanların asgari ücrete ara zam yapılacağı yönünde beklentisi arttı.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YAPILIR MI?

Yenicag'da yer alan habere göre, sosyal güvenlik (SGK) uzmanı İsa Karakaş, hükümetin asgari ücrete ek zam konusunda daha fazla erteleme yapamayacağını söyleyerek eylül ayına kadar asgari ücrete ek zam yapılacağını belirtti. İsa Karakaş, asgari ücrete yapılacak zammın 3 bin 500 TL'yi bulabileceğini söyledi.

Asgari ücretin ara zam ile birlikte 20 bin TL'nin üzerine çıkarılacağını öngören İsa Karakaş, hükümetin zam yönünde açıklama yapmamasının nedeninin ise çalışan kesimde beklentiyi yükseltmemek için olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN