Sıcak hava, kalp krizi riskini artırıyor: Derhal bunları yapın! Kalp rahatsızlığı olanlar çok dikkatli olmalı

Sıcak hava, kalp krizi riskini artırıyor: Derhal bunları yapın! Kalp rahatsızlığı olanlar çok dikkatli olmalı

İklim krizi nedeniyle ortalama hava sıcaklığı her yıl yükseliyor. Kalp rahatsızlığı olanlar, aşırı sıcak havalarda daha fazla risk altında. Uzmanlar, sıcak havalarda kalp krizini riskini artırmamak için yapılması gerekenleri anlattı. İşte detaylar...

İç hastalıkları uzmanı Dr. Halil Kalli, yüksek sıcaklıkların kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve özellikle sıcak hava dalgalarının yaşandığı günlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Dr. Halil Kalli, sıcak havalarda vücudun su kaybının önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve bu durumun kalp rahatsızlıklarını şiddetlendirdiğini ifade etti.

Özellikle yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olan bireylerin sıcak havalarda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

YÜKSEK SICAKLIKLAR KALBİ ZORLUYOR

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Mahmut Özdemir ise, yüksek sıcaklıkların vücudun ısı düzenleme mekanizmalarını zorladığını ve kalbin daha fazla çalışmasına neden olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Mahmut Özdemir, aşırı sıcakların vücuttaki sıvı ve elektrolit dengesini bozarak, kalp krizi riskini artıran kan pıhtılaşma eğilimini artırabileceğini söyledi.

SICAK HAVALARDA KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELER?

Ayrıca, sıcak havalarda kalp krizi belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini ve bu belirtilerin göğüs ağrısı, nefes darlığı, soğuk terleme, mide bulantısı veya baş dönmesi olabileceğini ekledi.

Yenicag'da yer alan habere göre, bilimsel araştırmalar da sıcak havaların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini destekliyor.

TUZ VE ELEKTROLİT KAYBI ANİ KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

Yapılan araştırmalar, yaz aylarında kalp krizi vakalarının sayısının arttığını ve bunun en büyük sebebinin sıcaklığa bağlı olarak tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte kanın pıhtılaşma oranının artması olduğunu gösterdi.

Vücut ısısını düzenlemeye çalışan vücut terlemeye başlar ve bu durum kalp üzerindeki stresi artırır.

GÜNEŞ KREMİ KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Uzmanlar, sıcak havalarda kalp sağlığını korumak için bol su tüketilmesi, serin ortamlarda bulunulması ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanılması gerektiğini önerdi.

Ayrıca, ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılması ve düzenli olarak kalp sağlığının kontrol ettirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Sıcak havaların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri göz ardı edilmemeli. Özellikle kalp hastalığı olan kişilerin sıcak havalarda daha dikkatli olması ve doktorlarının önerilerine uyması gerekmekte.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşandığında mutlaka bir uzmana başvurulmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN