Toprağın verimini göstermek için ağacı dikti! Sadece suyla besledi: Kilosu 100 lirayı buluyor, bir ağaçtan 20 kilo topladı

Toprağın verimini göstermek için ağacı dikti! Sadece suyla besledi: Kilosu 100 lirayı buluyor, bir ağaçtan 20 kilo topladı

O ilimizde yok olmaya yüz tutan bağ ve bahçeleri canlandırmak için harekete geçti. Sıcaklık rekoru kıran o ilimizde toprağın verimi heyecanlandırdı. Diktiği ağacı sadece suyla besledi. Bir ağaçtan 20 kilo topladı. Kilosu 100 lirayı buluyor...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıcaklık rekorları kırılırken, Kale Mahallesi sakini Muhammed Yasa Yural, bölgedeki toprakların verimliliğini kanıtlamak için Hatay’dan getirttiği Anamur muzunun hasadını başarıyla gerçekleştirdi. Yural, bu adımıyla Cizre’nin topraklarının ne kadar elverişli olduğunu göstermek ve ağaç dikmenin önemini vurgulamak istedi.

Cizre'de muz hasadı yapıldı - Line Haber

CİZRE’NİN VERİMLİ TOPRAKLARINDA MUZ BİLE YETİŞİYOR

Muhammed Yasa Yural, şehirleşme ve betonlaşmanın yaygınlaşmasıyla yok olmaya yüz tutan bağ ve bahçelerin yeniden canlandırılabileceğini göstermek amacıyla, bölgenin toprağına birçok meyve ağacı diktiğini belirtti. Yural, "Bahçemde incir ağacı, nar ağacı, avokado bile ektim. Geçen yıl Hatay’dan bir arkadaşım bana Anamur muzunu gönderdi ve gönderilen fideyi bahçeme ektim. Şehrimizin toprağının her çeşit meyvenin yetişmesine ne kadar elverişli olduğunu anlatmak ve göstermek istedim" dedi.

DOĞAL VE İLAÇSIZ TARIM

Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Cizre'de muz hasadı yapıldı İhlas Haber Ajansı

Yural, muz ağacını yetiştirmek için herhangi bir kimyasal ilaç kullanmadığını vurgulayarak, sadece ağacın ihtiyaç duyduğu suyu verdiklerini belirterek "Sadece yetişip yetişmeyeceğini denemek istedim. Ama bu denemem olumlu sonuçlandı ve bu muz yetiştirirken hiçbir ilaç kullanmadım. Ağacın istediği suydu ben de su verdim. Görüyorsunuz şu anda meyve vermiş durumda. Herkes bana bu bölgede muzun olmayacağını, belirli bölgelerde olacağını söyledi. Ben de sadece denemek istedim. Şu an ağacımız meyve verdi. Muzun yetişmeyeceğini söyleyen arkadaşlarıma da yavru fide vererek bahçelerine ekmesini sağladım" ifadelerini kullandı.

Bahçedeki muz ağacından 15 ile 20 kilo arasında muz topladığını kaydeden Yural, yeşil bir Cizre ve yeşil alanlar için herkesi ve her kesimi ağaç dikmeye davet ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN