Gazeteci arkadaşı Özbek son durumunu paylaştı: Ünlü sunucu Ayşenur Yazıcı komada

Gazeteci arkadaşı Özbek son durumunu paylaştı: Ünlü sunucu Ayşenur Yazıcı komada

Sunucu ve yazar Ayşenur Yazıcı, yoğun bakıma kaldırıldı. Ünlü ismin oğlu Kerem Kürşat, sosyal medya hesabından annesi için kan bağışı çağrısında bulundu. Ünlü sunucunun son durumu hakkında bilgi veren gazeteci Mine Özbek, Mayıs ayı ortalarında ameliyat olan Yazıcı'nın operasyon sonrası sürekli tansiyon, baş dönmesi ve baş ağrısı sıkıntısıyla acil servisine gittiğini söyledi. Özbek, yaşadığı rahatsızlıkların ardından Yazıcı'nın yeniden ameliyata alındığını belirtti.

Belli bir dönem gündüz programı kuşağında sunuculuk yapn, spiker ve yazar Ayşenur Yazıcı yoğun bakıma kaldırıldı.

Annesinin yoğun bakıma kaldırıldığını sosyal medya hesabından duyuran ünlü sunucunun oğlu Kerem Kürşat, çağrı yaparak kan bağışı yapılmasını istedi.

4g4sd4g4sd4g4sd.jpg

Yazıcı’nın X hesabından bir paylaşım yapan Kerem Kürşat, şu ifadeleri kullandı:

“İyi akşamlar. Annem Ayşenur Süral Yazıcı 2 gündür Yoğun bakım servisinde yatmaktadır. Hastaneden çok bulunan bir kan olmadığını söylediler arayıp. Kan grubu AB Rh+ Anadolu yakasında olan herhangi bir Kızılay merkezine ‘Ayşenur Süral Yazıcı adına Başkent Üniversitesi Anadolu yakasındaki için’ olduğunu belirterek yarın 3 ünite kan bulmamız gerekiyor. Annemin hayata tutunması için yardımınıza ihtiyacım var.”

Gazeteci Mine Özbek, Ayşenur Yazıcı'nın son durumuna ilişkin sosyal medyadan paylaşım yaptı. Yazıcı'nın Mayıs ayından kalbinden çıkıp midesine giden aort damarında sızdırma olduğu ameliyat olduğunu ancak rahatsızlandığı için tekrar hastaneye gittiğini söyleyen Özbek, Yazıcı'nın böbreklerinde bir sorun olduğu söylenerek tekrar ameliyat alındığınu söyledi.

Özbek'in paylaşımı şu şekilde:

"Kıymetli dostum, Türkiye’nin aydınlık yüzü, cesur yürek savaşçı Cumhuriyet kadını Ayşenur Yazıcı yoğun bakımda. Mayıs ayı ortalarında kalbinden çıkıp midesine giden aort damarında sızdırma olduğu için; oradaki damara müdahale edilen ufak bir operasyon geçirdi. Ameliyatı Başkent Hastanesi Üsküdar’da gerçekleşmişti.

Sonrasında sürekli tansiyon, baş dönmesi ve baş ağrısı sıkıntısıyla aynı hastanenin acil servisine başvurdu. Her seferinde tansiyon ilaçları değiştirilip geri gönderildi bir iki defa da gece hastanede kaldı.

3-4 gün önce kendisine söylenen; “Böbreklerinde bir sorun var hastanede birkaç gün yatacaksın. Önce böbreklerini düzenleyeceğiz ondan sonra da seni tekrar ufak bir operasyona alacağız, yarım saat sürecek bir operasyon böbreğe giden damarın daralmış onu genişletmek için bir balon takacağız.”

Yarım saat sürecek denilen operasyon 7,5 saat sürdü. Doktorun söylediği böbreklerden bir tanesi kan gitmediği için tamamen hiç kan alamıyormuş; onunla zaten hiç uğraşmamışlar. Diğer böbrek yüzde bir kan alabiliyormuş ona giden damarı açıp onu yaşatmaya çalışmışlar. Çok uzun süre açamamışlar, en sonunda açtıklarında da uzun süredir kan gitmeyen böbreğe yeniden kan gittiği için bu sefer damarlar çatlamış onları yakarak kapatmaya çalışmışlar.

En son söylenen ise “Şu anda böbreğin çalışıp çalışmayacağı ile ilgili bir şey söyleyemeyiz çünkü verilen ilaçlar vesaire nedeniyle test yapamıyoruz. 19 Ağustos pazartesi günü test yapılacak ve böbreğin çalışıp çalışmayacağı, ne kadar hasar gördüğü tam olarak o zaman belli olacak.”

Diren Sevgili Ayşenur. Sen savaşçı, asil ruhsun bu mücadelenden de güçlenerek, eskisinden de sağlam çıkacaksın inşallah. Dualarım seninle."

AYŞENUR YAZICI KİMDİR?

Ayşenur Yazıcı 1958 yılında Elazığ’da ilk çocuk olarak dünyaya geldi.

1983 Yılında İzmir TRT de çalışmaya başladı. TRT’deki işine devam ederken Christian Dior firmasının Türkiye temsilciliğinde 5 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı. Printemps Mağazalarının reklâm, animasyon ve halkla ilişiler müdürlüğü görevinde bulunduğu yıllarda geniş çerçeveli kozmetik promosyonlarının ilk uygulayıcısı ve tanıtıcısı oldu.

Zülfü Livaneli’nin Şahmeran filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile beraber çalıştı. 1990 Yılından bu yana çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırladı ve yayımladı, gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

Epsilon Yayınevinden çıkan “Ekmek Arası Hayat”, “Bedriye”, “Kadınlar Ağlar”, “Makyajda Sihirbazlık Numaraları” , “Son 13 Gün”, “Sizin Hikayenizi Çaldım” , Boyner Yayınevinden çıkan “Yaşama Yetişemeyenlere Mucize Çözümler”, Doğan / Egmont yayınevinden çıkan ” Sensin Mağara Adamı ” Nemesis Yayıncılıktan çıkan “Çocuk Gelin”, “Dil Kafirleri”, “Dön Muazzez”, “Son Lobotomi”, “Ke(n)di(n)den Utanmak”, Destek Yayınlarından çıkan “Çit” adlı yayımlanmış on üç kitabı var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN