Emeklilere sevindiren haber, Özgür Erdursun'dan geldi: O tarihi bekleyin!

Emeklilere sevindiren haber, Özgür Erdursun'dan geldi: O tarihi bekleyin!

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Özgür Erdursun, emeklilerin hesabına ek ödeme yatırılacağını söyledi. Emeklilerin merakla beklediği ödemelere ilişkin Özgür Erdursun tarih de paylaştı. İşte detaylar...

TBMM'de kabul edilen yeni düzenlemeyle birlikte emekli maaşlarına yapılan ek zam sonucunda en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

EMEKLİLERE EK ÖDEME YAPILACAK MI?

Sosyal güvenlik (SGK) uzmanı Özgür Erdursun; SGK, BAĞ-KUR ve 4C emeklilerine yönelik büyük bir ek ikramiye verileceğini söyledi. Yüksek enflasyon ve ardı ardına gelen zamlarla emeklinin hayat mücadelesi verdiğini belirten Özgür Erdursun, yatırılacak ek ödeme için tarih verdi.

SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine temmuz ayında yapılan yüzde 24.73 enflasyon zammı emeklinin maaşını açlık sınırının üzerine taşınmasına yetmemişti. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkarılması da durumu değiştirmemişti.

EMEKLİLERE EK ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Yenicag'da yer alan habere göre, Özgür Erdursun, tüm emeklilere 2024 Aralık ayında bir ek ödeme yapılabileceğini söyledi. Bir kereye mahsus bu ödemenin ise 5 ile 10 bin TL arasında olacağını Özgür Erdursun, ilave ödemenin en geç aralık ayında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN