Bahçesi bulunan üreticinin yüzü gülüyor! Yoldan geçenler bile hayran kalıyor!1 dönümden tonlarcası toplandı, 30 TL’den satılıyor

Bahçesi bulunan üreticinin yüzü gülüyor! Yoldan geçenler bile hayran kalıyor!1 dönümden tonlarcası toplandı, 30 TL’den satılıyor

2024 yılı hasat sezonu hızla devam ederken Bursa'nın meşhur ürünleri yoğun ilgi görüyor. Yoldan geçenler bile hayran hayran bakıyor bir dönümlük araziden tonlarcası toplanıyor. Tarlada kilosu 30 TL'den satılıyor.

Bursa'da bir dönümlük alandan 10 ton ürün elde eden üretici sevinçten havalara uçuyor. 2024 yılı hasat sezonunda şeftali hasadı hızla başladı. C vitamini açısından son derece zengin olan şeftali yalnızca üreticinin değil yoldan geçen vatandaşın bile dikkatini çekiyor. Coğrafi işaretli ürünün tarlada kilosu 30 TL'den satılıyor.

BURSA'NIN KAZANDIRAN HASADI

Bursa'nın Kestel ilçesinde coğrafi işaretli ürün şeftalilerde hasat başladı. Hasatla birlikte tarlaların önünden araçla geçen vatandaşlar bile bu görüntüye hayran kalıyor. Canı isteyen soluğu tarlanın içinde alıyor kilosu 30 TL'den satılıyor.

Bursa'da hızla devam eden şeftali hasadı ile ilgili konuşan üretici Cevdet Durmaz, "Burada 15 dönüm şeftali var. Yıla göre değişir ama dönüm başına 8-10 ton şeftali elde ediyoruz." sözlerini dile getirdi.

Bursa'da erkenci şeftali hasadı başladı | TRT Haber Foto Galeri

ŞEFTALİ NEDİR?

Gülgiller familyasına ait bir yaz meyvesi olarak bilinen şeftali, çoğunlukla yumuşak ve sulu bir ete sahip olurken sert bir çekirdek ve tüylü bir kabuk ile biliniyor. Şeftalinin sarı, beyaz, pembe ve kırmızı gibi çeşitleri bulunuyor.

Bursa'da erkenci şeftali hasadı başladı | TRT Haber Foto Galeri

ŞEFTALİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan şeftali C vitamini açısından son derece zengindir. Bağışıklık sistemi güçlenirken aynı zamanda hastalıklara karşı da direnç sağlanır.

Lif açısından oldukça zengin bir meyve olan şeftali sindirim sağlığını korurken düzenli çalışmasına destek olup kabızlığı önler.

A ve C vitamini açısından zengin bir meyve olan şeftali cilt sağlığını da desteklemektedir. Cildin elastikiyetini ve kolajen üretimini destekleyen şeftali daha genç ve sağlıklı bir görünüm sağlar.

A vitamini bakımından zengin bir meyve olan şeftali göz sağlığının korunmasına yardımcı olurken görme yetisini de geliştirir.

Şeftalinin içerisinde bulunan antioksidanlar serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını önleyerek kansere karşı koruyucu bir etkisi sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN