Aşırı sıcaklar rengini turkuaza döndürdü: Maldivler'i aratmıyor

Aşırı sıcaklar rengini turkuaza döndürdü: Maldivler'i aratmıyor

Bursa'da yaşanan sıra dışı bir doğa olayı, İznik Gölü'nü turkuaz renge büründürdü ve görenleri büyüledi. Havaların ısınmasıyla birlikte gölde plankton patlaması yaşanması, suların turkuaz bir renge bürünmesine neden oldu. Bu eşsiz manzara, İznik'e adeta Maldivler havası kattı. Gölün turkuaz suları ve tarihi Ayasofya Bazilikası'nın heybetli görüntüsü, ziyaretçileri mest etti. Kimileri turkuaz suyun tadını yüzerek çıkarmayı tercih ederken, kimileri ise bu eşsiz manzarayı fotoğrafladı.

Bursa'nın İznik ilçesinde, adeta bir masaldan fırlamış gibi turkuaza bürünen İznik Gölü, görenleri büyüledi. Havaların ısınmasıyla birlikte gölde yaşanan plankton patlaması, suların turkuaz bir renge bürünmesine neden oldu. Bu eşsiz manzara, İznik'e adeta Maldivler havası kattı.

Turkuaz suların gizemli güzelliği ve tarihi Ayasofya Bazilikası'nın heybetli görüntüsü, ziyaretçileri kendine hayran bıraktı. Kimileri turkuaz suyun serinliğinde yüzmenin keyfini çıkarırken, kimileri ise bu büyülü manzaranın fotoğrafını çekti.

9705136.jpg

2014 yılında keşfedilen ve dünyanın en önemli buluşlarından biri olarak kabul edilen Ayasofya Bazilikası da turkuaz suların içinde ayrı bir güzelliğe büründü. Tarihi ve doğal güzelliği bir araya getiren bu manzara, İznik'i adeta bir turizm cennetine dönüştürdü.

9705134.jpg

BÖLGENİN TURİZM POTANSİYELİNİ DE ARTIRDI

Ziyaretçiler, İznik'in sadece gölüyle değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle de büyüleyici bir yer olduğunu dile getirdi. Yılda birkaç kez görülebilen bu turkuaz rengin İznik'e ayrı bir değer kattığını ve bölgenin turizm potansiyelini de artırdığını vurguladı.

İznik ilçesinin gezilip görülmesi gereken bir ilçe olduğunu belirten vatandaşlar ise, "Yılda birkaç kez denk gelen turkuaz, bizleri büyüledi. Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer diyebiliriz. Sadece gölü değil, insanı da güzel" dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN