Netflix'te tepki çığ gibi büyümüştü! Skandal dizide geri adım: O dizi yayınlanmayacak

Netflix'te tepki çığ gibi büyümüştü! Skandal dizide geri adım: O dizi yayınlanmayacak

Netflix’te yayınlanacak olan diziye tepkiler çığ gibi büyümüştü! Türk askerini işgalci gösterilmesine tepkilerin arkası kesilmedi. Skandal dizide geri adım! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin duyurdu! O dizi yayınlanmayacak...

Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ortak yapımı olan dizi Famadusta'nın Türk askerini işgalci göstermesi üzerine tepkiler çığ gibi büyümüştü. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan skandal dizi yayınlanmayacak...

Türkiye'de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı işgalci olarak gösterdiği iddia edilen "Famagusta" isimli yapımın Netflix'te yayınlanacak olması, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. RTÜK, yapımın Türkiye'de yayınlanmaması için Netflix ile görüşmeler gerçekleştirdi ve anlaşmaya varıldığını duyurdu.

'TÜRKİYE'DE VEYA HERHANGİ BİR ÜLKE KATALOĞUNDA YER ALMAYACAKTIR'

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Famagusta" isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan "Kıbrıs Çıkarması" aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan "Kıbrıs Barış Harekâtı", adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada'ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs'a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silinmiştir. Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır. Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır. Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır. Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye'de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN