Ankaralılara geçmiş olsun! İşte yeni zamlı ulaşım tarifesi

Ankaralılara geçmiş olsun! İşte yeni zamlı ulaşım tarifesi

Ankaralılara kötü haber! Ankara’da toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 40 zam yapıldı. İşte yeni tarife

Ankara’da UKOME toplantısının ardından akaryakıt fiyatlarındaki artışlar nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine zam yapılması kararlaştırıldı. 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam yansıyacak.

ABB’DEN ZAM AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu zammın gerekliliğini vurgulayarak, “Tüm bu nedenlerle, kuruluşumuzun ayakta kalmasını sağlayacak şekilde, toplu taşıma girdi maliyetleri tamamen vatandaşımıza yansıtılmadan makul bir oranda bilet ücret tarifemizde artış yapılması zorunlu olmuştur” açıklamasında bulundu.

img-9870.jpeg

İŞTE YENİ ULAŞIM TARİFİ

Yeni tarifeye göre, 1 Ağustos 2024 itibarıyla tam bilet ücreti 21 TL, öğrenci bileti 10,50 TL, öğrenci abonman ücreti ise aylık sınırsız 300 TL olarak belirlendi. Aktarma ücretleri de değişti; tam biletliler için 7 TL’den 10 TL’ye, öğrenci biletleri için 4,5 TL’den 6,5 TL’ye, öğretmenler içinse 5 TL’den 7,50 TL’ye yükseltildi.

Minibüslerde ise kısa mesafe yolcu ücreti 17 TL’den 25 TL’ye, uzun mesafe ücreti ise 20 TL’den 30 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, kredi kartı ile biniş ücreti 18 TL’den 25 TL’ye, Esenboğa Havalimanı-Kızılay ve Ankara Şehirlerarası Terminali (AŞTİ) güzergahında çalışan otobüs ücreti ise 50 TL’den 75 TL’ye yükseltildi.

Bu yeni düzenleme, Ankara’nın toplu ulaşım sisteminde önemli bir değişiklik yaratırken, vatandaşların ulaşım maliyetlerini de etkileyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN