Akın akın geliyorlardı artık gidiyorlar! Antalya’dan büyük kaçış: ‘Onlar dayanamadıysa biz nasıl dayanalım?’

Akın akın geliyorlardı artık gidiyorlar! Antalya’dan büyük kaçış: ‘Onlar dayanamadıysa biz nasıl dayanalım?’

Türkiye’ye akın akın gelen Rus ve Ukraynalı turistler artık Türkiye’den kaçıyor. Özellikle kira fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar kaçışın temelini oluştururken, yerli halk ise ‘Onlar dayanamadıysa biz nasıl dayanalım?’ diyerek sitem etti…

Türkiye’nin ekonomik krizi, özellikle turizm bölgelerinde ve sahil kesimlerinde yaşayan Rus ve Ukraynalı turistleri olumsuz yönde etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye büyük bir akın gerçekleştiren Rus ve Ukraynalı turistler, son dönemde yaşanan yüksek ev kiraları ve hayat pahalılığı nedeniyle Türkiye’yi terk etmeye başladı. İşte detaylar:

YAŞAM MALİYETLERİ TURİSTLERİ KAÇIRDI

Son yıllarda Rus ve Ukraynalı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi oldukça yüksek seviyelerdeydi. Ancak, Türkiye’deki ekonomik kriz ve özellikle fahiş kiralar, bu turistlerin Türkiye’deki yaşamlarını sürdürebilmelerini zorlaştırdı. Yüksek yaşam maliyetleri ve kiraların artışı, bu turistlerin ekonomik anlamda zorlanmalarına neden oldu. Bu durum, birçok Rus ve Ukraynalı turistin rotasını Avrupa ülkelerine çevirmesine yol açtı.

rus-turistler-turkiyeden-kaciyor-1.jpg

“ONLAR DAYANAMADIYSA BİZ NASIL DAYANALIM?”

Antalya ve Alanya gibi popüler turistik bölgelerde yaşayan Rus ve Ukraynalıların gidişi, yerleşik vatandaşlar tarafından karmaşık duygularla karşılanıyor. Bölge sakinleri, Rus ve Ukraynalıların Türkiye'yi terk etmelerinden memnun olduklarını ifade etseler de, yüksek kiralar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle kendilerinin de benzer zorluklarla karşılaştıklarını belirtiyorlar. Antalya ve Alanya'daki yerleşik vatandaşlar, “Onlar dayanamadıysa biz nasıl dayanalım?” şeklinde endişelerini dile getiriyorlar.

Ekonomik krizin ve yüksek kiraların bu şekilde devam etmesi durumunda, şu anda Türkiye’de bulunan ve yerleşik yaşayan birçok turistin ülkelerine geri dönmesi bekleniyor. Turizm bölgelerindeki bu gelişmeler, hem turistler hem de bölge sakinleri için ekonomik belirsizlikler yaratıyor. Türkiye’deki yaşam maliyetleri artarken, bu durumun uzun vadede turizm sektörünü nasıl etkileyeceği merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN