Pazar günü çalışmaları yasaklanmıştı: Geri adım atıldı! Ticaret Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine karar değiştirdi

Pazar günü çalışmaları yasaklanmıştı: Geri adım atıldı! Ticaret Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine karar değiştirdi

Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin pazar günü çalışmasının yasaklanması kararında gelen tepkiler üzerine değişikliğe gidildi. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verildiğini ve uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

KADIN KUAFÖRLERİ PAZAR GÜNÜ KAPALI MI AÇIK MI?

Bakanlık, uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının, kapalı olunan günlerde düğün, nişan vb. organizasyonlar özelinde belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bunun sonucunda tüketicilerin hizmet almasında zorluklar yaşandığı görüldüğü aktarıldı.

KADIN KUAFÖRLERİ PAZAR GÜNÜ YASAĞINDAN MUAF MI?

Ayrıca turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı ve ilgili işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini de sınırlandırabileceği değerlendirildi.

Bu doğrultuda bakanlık berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN