Galatasaray 15 puanla zirveye yükseldi: Gaziantep FK’yı 3-1’lik skorla mağlup etti

Galatasaray 15 puanla zirveye yükseldi: Gaziantep FK’yı 3-1’lik skorla mağlup etti

Galatasaray, Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK’yı 3-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray, Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Gaziantep FK'yı sahasında 3-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip, maçta Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Michy Batshuayi'nin golleriyle galibiyeti elde etti. Gaziantep FK’nın tek golünü ise Furkan Soyalp attı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 15’e çıkararak ligde zirveye oturdu.

Süper Lig’de 2024-2025 sezonun heyecanı sürüyor. Ligin 3. hafta erteleme maçında Okan Buruk’un çalıştırdığı Galatasaray ile Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK, hakem Cihan Aydın’ın düdük çaldığı maçta Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

screenshot-7.jpg

Ev sahibi Galatasaray, rakibi Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.

YENİ TRANSFERLER OYNAYAMADI

Galatasaray'da yeni transferlerden Victor Osimhen, Ismail Jakobs ve Roland Sallai statü gereği erteleme maçında görev yapamadı.

Gaziantep FK'de ise maçın ertelendiği tarihten sonra transfer edilen Badou N'Diaye, David Okereke, Christopher Lungoyi ve Halil Dervişoğlu statü gereği mücadelede forma giyemedi.

GOL PERDESİNİ BARIŞ ALPER AÇTI

Maçta gol perdesini erken açan Galatasaray 11. dakikada Mertens'in pası, Barış Alper Yılmaz'ın vuruşuyla 1-0 öne geçti.

screenshot-8.jpg

Barış Alper böylece ligde üst üste dördüncü maçta da gol sevinci yaşadı ve kendi rekorunu geliştirdi.

YUNUS, FARKI 2'YE ÇIKARDI

26. dakikada Yunus Akgün bu sezon ilk golünü kaydederken Galatasaray'ı da 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Golün asisti sarı-kırmızılılarda ilk kez ligde 11'de başlayan Michy Batshuayi'den geldi.

BATSHUAYI, GALATASARAY'IN 3. GOLÜNÜ ATTI

İlk yarısı 2-0 biten mücadelede Batshuayi ikinci yarıda sahneye çıktı ve Barış Alper'in asistinde 76. dakikada topu filelere yollayarak farkı üçe çıkardı.

FURKAN, ORTA SAHADAN GOLÜ BULDU

81. dakikada Fernando Muslera'nın öne çıktığını gören Furkan Soyalp orta sahadan attığı şık golle maçın sonucunu belirledi ve Galatasaray sahadan 3-1 galip ayrıldı.

GALATASARAY, 5'TE 5 YAPARAK LİDER OLDU

Bu sonucun ardından Galatasaray ligde 5'te 5 yaparak 15 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Üst üste üçüncü kez mağlup olan Gaziantep FK ise 3 puanda kaldı.

CUMARTESİ GÜNÜ DEV DERBİ VAR

Galatasaray Cumartesi günü derbide Fenerbahçe'nin konuğu olacak. Gaziantep FK ise hafta sonu Trabzonspor'u ağırlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN