6 kişi hayatını kaybetmişti: İğneada'da kaçak bungalov faciasında mütalaa verildi

6 kişi hayatını kaybetmişti: İğneada'da kaçak bungalov faciasında mütalaa verildi

İğneada'da meydana gelen selde 6 kişinin can verdiği ve ruhsatsız olduğu tespit edilen Sisli Vadi bungalov evlerine ilişkin davada mütalaa verildi. Davanın 6'ncı duruşmasında sanıkların, "Olası kast ile öldürme" ve "Olası kast ile yaralama" suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül 2023'te meydana gelen selde Sisli Vadi'deki turistik bungalov evlerinde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ile tesis müdürü Ümit Solmaz hayatını kaybetti.

Ruhsatsız olduğu tespit edilen işletmenin tutuklanan sahibi Bülent B.'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli için Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşma görüldü.

Duruşmaya; “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bülent B., tutuksuz sanık Cenan A., tutuksuz sanık Sevcan U. Büsra G. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile müştekiler Hüseyin Duman, Merve Sude Yaşa, Kadir Yaşa, Safiye Yaşa, Mehmet Han Yaşa, Emine Solmaz ve taraf avukatları katıldı.

MÜTALAA VERİLDİ

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkında mütalaa verdi. Mütalaada hayatını kaybedenler için ayrı ayrı “Olası kast ile öldürme” suçundan müşteki Kerem Şimşek, Hüseyin Duman ve Mila Duman’a yönelik “Olası kast ile yaralama” suçundan cezalandırılma talep edildi.

Mütalaaya ilişkin sanık Bülent B. savunma yaptı. Savunmasında suçsuz olduğunu iddia eden sanık Bülent B., mütalaayı reddederek bilinçli ya da bilinçsiz kimsenin ölümüne veya yaralanmasına neden olmadığını ileri sürdü.

Daha sonra diğer sanıklar ile müştekiler savunma yaptı. Daha sonra mahkeme heyeti sanık Bülent B.’nin tutuklu halinin devamına, diğer sanıklar B.G., C.A. ve S.U.’nun da adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN