11 Temmuz’da başladı sadece tazesi tüketiliyor! Vaktini kaçıran eli boş kalıyor! Yalnızca Sakaryalılar tadına bakıyor

11 Temmuz’da başladı sadece tazesi tüketiliyor! Vaktini kaçıran eli boş kalıyor! Yalnızca Sakaryalılar tadına bakıyor

Salkım salkım oluyor yaz aylarının en sevilenleri arasında yer alıyor. Çekirdekten değil dalından yetişiyor, herkes en çok onu tüketiyor. 11 Temmuz’da zil çaldı, hasat başladı. Ünü dünyaca bilinen meyvede hasat yüz güldürdü.

Manisa'da yetiştirilen ürünler çiftçinin de yüzünü güldürüyor. Erkenci olarak bilinen superior seedless ve Trakya cinslerinde üzüm hasadı hızlı bir şekilde başladı. Kilogramı 35 ila 40 TL arasında değişiklik gösteren ürünler Manisa'nın Sarıgöl topraklarında yetişiyor. Gün aşırı kesim yaptığını dile getiren İbrahim Camkıran, yalnızca Sakarya'ya gönderim yaptığını söyledi. Yağmurlu havalarda akşamı olduğunu ifade eden Camkıran, tat oranı yüksek bir tür olan bu ürünlerin ardından Sultaniye üzümü için hasat döneminin başlayacağını ifade etti.

11 TEMMUZ'DA BAŞLADI

Temmuz ayının gelmesi ile birlikte hasat süreci hızlanırken Sarıgöllü yetiştiriciler 11 Temmuz'da ihracata başladı. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Üzüm sezonu üreticimize hayırlı olsun.” diyerek, Superiol üzümün kilogram fiyatının 35 TL ile 40 TL arasında satıldığını ifade etti. Sultaniye ilçesinde 120.000 dekarlık alanda Sultaniye bağı bulunduğunu aktaran Ülgen, “Bunların yüzde 80'ı örtü altında koruma alındı. Aralık sonuna kadar kesim oluyor. Yine uyarmaktayız. Yaş üzüm satarken güvenli firmalara verin. Peşin satın mağdur olmayın" ifadelerini kullandı. Üzüm, insan sağlığına pek çok faydası olan bir meyvedir.” dedi.

SUPERİOR SEEDLESS" ÇEŞİDİ İÇİN 2021 YILI HASAT VE İHRAÇ TARİHLERİ BELİRLENDİ

ÜZÜMÜN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kalp sağlığına iyi gelir,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Bağırsak sağlığını destekler,
  • Kansere karşı koruyucu etki sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN