Zeytin üreticileri dikkat! Marmarabirlik zeytin fiyatları belli oldu: O tarihten sonra kabul edilmeyecek

Zeytin üreticileri dikkat! Marmarabirlik zeytin fiyatları belli oldu: O tarihten sonra kabul edilmeyecek

Zeytin üreticilerinin merakla beklediği açıklama Marmarabirlik’ten geldi. Bu yıl zeytin kalitesinin orta ve ince dane ağırlıklı olacağını belirten Marmarabirlik, zeytin alımları için o tarihi işaret etti. O tarihe kadar beyan bildirmeyenin ürünleri elinde kalacak. İşte tüm detaylar…

Marmarabirlik zeytin alımlarının 16 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Marmarabirlik), 2024-2025 ürün alım kampanyası öncesi rekolte beyan alımlarının yapılacağını belirtirken bu yıl zeytin kalitesinin orta ve ince dane ağırlıklı olacağı aktarıldı. Zeytin üreticilerinin 16 Ekim 2024 tarihine kadar rekorte beyanı vermesi gerektiği belirtilirken bildiri yapmayanların ürünlerinin alınmayacağı aktarıldı. İşte tüm detaylar…

EKİME KADAR REKOLTE BEYANI YAPILACAK

Marmarabirlik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda rekolte beyan alımlarının 16 Ekim mesai bitimine kadar yapılması gerektiği belirtildi. Sözleşme gereğince rekolte beyanı vermeyen ortaklardan ürün alınmayacağı da aktarıldı. Açıklamada görüşlerine yer veren Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son yılların en yüksek rekoltesinin kayda geçeceği beklentisinin olduğunu aktardı.

Marmarabirlik 2022-23 ürün alım fiyatlarını açıkladı - Bloomberg HT

Uzun senelerdir gerçekçi bir rekolte beyanı için büyük uğraş sağlandığını ifade eden Asa, 2024-2025 ürün alım kampanyasının zeytin kalibresi ağırlıklı olarak orta ve ince dane olarak yapılacağını belirtti. Asa, biri daha ne7 zeytin alımlarını az olacağını söyledi.

ZEYTİN FİYATLARI BELLİ OLDU

Son 3 yıllık zeytin üreticilerine sağlanan fiyat desteğini işaret eden Asa, yeni yılda fiyat aralıklarını da şu sözlerle açıkladı:

"2021-2022 ürün alım kampanyasında baş barem 20,1 lira, taban fiyat 7,4 lira, yağlık 7 lirayken; 2022-2023 kampanyasında baş barem 54 lira, taban fiyat 18,5 lira ve yağlık 16,5 lira olmuş ve 2023-2024 ürün alım kampanyasında baş barem 125 lira, taban fiyat 47 lira, yağlık 45 lira olarak belirlenmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN