Volkswagen Tayron: Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu dolduracak yeni SUV Türkiye’ye geliyor

Volkswagen Tayron: Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu dolduracak yeni SUV Türkiye’ye geliyor

Türkiye pazarında yer alacak yeni SUV model Volkswagen'den geldi. Volkswagen Tayron, Tiguan ile Touareg arasında boşluğu doldurması bekleniyor. Peki, ne zaman pazarda yerini alacak? İşte o tarih...

BURAK ÖZTOPRAK

Alman devi Volkswagen'den yeni hamle geldi. Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanan Tayron'u tanıttı. Tiguan ve Touareg arasında bir köprü görevi görecek olan Tayron, o tarihte satışa sunulacak. İşte o tarih...

VOLKSWAGEN TAYRON GELİYOR

Volkswagen, SUV segmentindeki yeni modeli Tayron'u tanıttı. 4.8 metrelik uzunluğuyla dikkat çeken Tayron, Volkswagen’in popüler modelleri Tiguan ve Touareg arasındaki boşluğu doldurmayı hedefliyor. 2025'in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak olan Tayron, hem 5 hem de 7 kişilik versiyonlarıyla geniş aileler ve SUV tutkunları için cazip bir seçenek olacak.

vw-tayron-2025-3.jpg

İLK ETAPTA MİLD HİBRİT VERSİYONLAR GELİYOR

Tayron’un Türkiye’ye gelişinde ilk olarak mild hibrit eTSI motorlu versiyonlar satışa sunulacak. Bu versiyonların giriş seviyesinde, 150 PS güç üreten 1.5 eTSI motor yer alacak. İlerleyen dönemlerde ise Tayron’un iki plug-in hibrit (eHybrid), iki turbo benzinli (TSI) ve iki turbo dizel (TDI) motor seçenekleri de Türkiye pazarına giriş yapacak.

vw-tayron-2025-2.jpg

ELEKTRİKLİ MENZİL 100 KM'Yİ AŞIYOR

Plug-in hibrit motor seçenekleri, sırasıyla 204 PS (150 kW) ve 272 PS (200 kW) güç üretiyor. 19.7 kWh net batarya kapasitesine sahip Tayron eHybrid modelleri, 100 km’yi aşan elektrikli menzil sunarak çevreci ve ekonomik bir sürüş sağlıyor. Bataryalar, AC şarj istasyonlarında 11 kW’a kadar, DC hızlı şarj istasyonlarında ise 50 kW’a kadar şarj edilebiliyor.

vw-tayron-2025-1.jpg

2.0 TDI MOTOR VE 4MOTION ÇEKİŞ SİSTEMİ

Dizel motor tercih edenler için Tayron’un 193 PS gücündeki 2.0 TDI versiyonu, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte sunulacak. Bu versiyon, performansı ve güvenliği bir arada isteyenler için ideal bir seçenek olacak.

Volkswagen Tayron, Türkiye SUV pazarında şimdiden büyük ilgi görmesi beklenen modeller arasında yer alıyor. Hem geniş motor seçenekleri hem de sunduğu teknoloji ile dikkat çeken Tayron, 2025’te yollarda olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN