Türkiye’nin en yeşil noktasında hasat vakti! Kilosu 3 bin TL’ye satılıyor

Türkiye’nin en yeşil noktasında hasat vakti! Kilosu 3 bin TL’ye satılıyor

Türkiye'nin en yeşil noktasında hasat vakti geldi çattı. 2022 yılı nisan ayında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillenen bu lezzet üreticinin de yüzünü güldürüyor. Verimi yüksek fiyatı ondan da yüksek. Kilosu 3000 TL'den satılıyor taleplisi hiç azalmıyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Ayder Yaylası'nda bal hasadı başladı. Türkiye'nin turizm merkezleri arasında yer alan Ayder Yaylası Türk Patent ve Marka Kurumu tescilli ballarıyla damakları şenlendiriyor. Ayder Yaylası'nda bal hasat süreci başlarken Hacettepe Üniversitesi'nde yapılacak analizler ile birlikte balık balın kilogram fiyatının 3000 TL olacağı belirtildi.

Ayder Kaplıca ve Aşağı Şimşirli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, Ayder Balının 1900-2300 Rakım arasında yaklaşık 1000 kovanda üretildiğini belirtirken yüzden fazla aracının bu işe gönül verdiğini söyledi.

5 TON BAL BEKLENİYOR

Ayder balının her yıl yoğun talep gördüğünü belirten Yaşar, geçtiğimiz sene 2 ton civarında bal üretimi yapıldığını belirterek bu yıl üretim kapasitesinin 5 tona ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıldan bal kalmadığını ifade eden Yaşar bal sağımına başladıklarını söyleyerek emeklerin karşılığının alındığını vurguladı.

Rize'de coğrafi işaret tescilli Ayder balında üretim 2 tona ulaştı

PROJEYE ONAY ÇIKTI

Ayder balının rekoltesini artırmak amacıyla "Bal Orman Yolu Projesi"ni Hayata geçirdiklerini ifade eden Yaşar, "Projemiz onaylandı. Bu yolu bir yıl içerisinde gerçekleştirerek bal rekoltesini daha yukarlara çıkarmayı hedefliyoruz. Ayder'de endemik bitki türü fazla. Bölgede çok çeşit çiçek var. Bundan dolayı Ayder balı değerli. Buraya gelen ziyaretçilerimiz Ayder balından yesinler." dedi.

Coğrafi işaretle ilk kez satılacak Ayder balında üretim mesaisi başladı

Hacettepe Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile ortak çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Yaşar, coğrafi işaretli lezzetin güveni arttırdığını ve balın daha çok rağbet gördüğünüz söyledi. Ayder balının bu yıl kilogram fiyatının 3.000 TL'den satışa çıkarılacağı belirtildi.

Ayder balında hasat başladı! Kilosu 3 bin liradan satılacak - İstiklal Gazetesi | Günlük Siyasi Gazete ve Son Dakika Haberleri

EN İYİ BAL KARAKOVAN BALI

Yıllarını arıcılığa vermiş olan 65 yaşındaki Ömer Vatandaş, Karakovan balı üretimi yaptığını dile getirerek tamamen doğal bir şekilde üretildiğini vurguladı. Vatandaş, kovanın içine mum koyulmadığını belirterek Karakovan aracılığı yapan kişi sayısının çok az olduğunu dile getirdi. Vatandaş, arıcılığın zor bir iş olduğunu vurgulayarak en iyi balın Karakovan Balı olduğunu da söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN