Dev süt firması iflas bayrağını çekti! Marketlere ürün gönderiyordu. Binlerce kişi ekmek yiyordu

Dev süt firması iflas bayrağını çekti! Marketlere ürün gönderiyordu. Binlerce kişi ekmek yiyordu

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri etkilemiş durumda. Özellikle döviz kurundaki ciddi artış dev firmaları zor duruma sokarken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber ise piyasaları şaşkına çevirdi. Türkiye'nin ünlü süt firması iflas bayrağını çekti! Tüm marketlere ürün gönderiyordu. Aileleriyle birlikte binlerce kişi ekmek yiyordu. İşte iflas haberinin detayları...

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Orta Doğu'da yaşanan İsrail-İran gerilimi piyasaları olumsuz yönde etkilerken ham madde ve tedarik sorunları dev şirketleri etkilemiş durumda. İç piyasada döviz kurundaki artışla beraber birçok firma iflasın eşiğine gelirken yapılan son duyuru herkesi şaşkına çevirdi. Türkiye'nin ünlü süt firması iflas bayrağını çekti! Tüm marketlere ürün gönderiyordu. Binlerce çalışan işsiz kaldı.

TÜRKİYE'NİN ÜNLÜ SÜT FİRMASI İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Türkiye'deki ekonomik kriz, bir bir dev şirketleri batırmaya devam ediyor. MilliGazete'de yer alan habere göre, Konya merkezli ünlü süt ve süt ürünleri üreticisi Sel Süt, borçlarından dolayı iflas etti. Türkiye'de derinleşen ekonomik kriz, büyük şirketleri de vurmaya devam ediyor. Ülkemizin önemli süt üreticilerinden biri olan Sel Süt, borçlarını ödeyememesi nedeniyle iflas etti.

Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği kararla, Sel Süt'ün iflas süreci başlatıldı. Mahkemenin kararında, şirketin borçlarını ödeyemez hale geldiği ve iflasın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

yeni-proje-2024-08-25t163008-968.jpg

TÜM MARKETLERE ÜRÜN GÖNDERİYORDU! BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Mahkeme, Süt Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin iflasına yönelik kararda şu ifadeleri kullandı:

"Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesinin 04.02.2022 tarih ve 2021/494 sayılı kararları ile Konya Ticaret Sicil Memurluğunun 28108 Sicil numaralı müflisin iflasına, iflasın aynı tarih ve saat: 11.34’te açılmasına karar verilmiştir."

yeni-proje-2024-08-25t163023-295.jpg

Son dönemde birçok şirket, ekonomik krizin etkileriyle karşı karşıya kalarak iflasın eşiğine geldi. Yüksek enflasyon, döviz kurundaki dalgalanmalar ve artan maliyetler, şirketlerin ayakta kalmasını zorlaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN