Kapadokya'ya rakip çıktı! Tarihin sıfır noktasında balon uçuşları başladı: Göbeklitepe turizmin merkezi oluyor

Kapadokya'ya rakip çıktı! Tarihin sıfır noktasında balon uçuşları başladı: Göbeklitepe turizmin merkezi oluyor

Kapadokya'ya rakip Güneydoğu'dan çıktı! Tarihin sıfır noktasında balon uçuşları başladı! Göbeklitepe artık turizmin merkezi olacak...

Türkiye’deki balon uçuşlarının öncüsü olan Kpt. Bilge Ezel, Şanlıurfa’da yeni bir dönemi başlattı. Kapadokya ve Pamukkale'deki ilk balon uçuşlarıyla turizme önemli katkılar sunan Ezel, bu kez Şanlıurfa’da Göbeklitepe ve Mezopotamya semalarında balon uçuşlarına başladı. Türkiye'de bir ilk olan bu girişim, Göbeklitepe Balon ve Mezopotamya Balon isimli iki yeni şirket ile deneyimli kaptan pilotlar Alper Çetin ve Nafiz Menekşe yönetiminde hayata geçirildi. Bu adımla birlikte, Şanlıurfa balon uçuşu yapılan üçüncü il olarak dikkat çekiyor.

Ezel Havacılık'ın Şanlıurfa’da başlattığı bu projeyle, ilk etapta eş zamanlı olarak 10 balonla uçuşlar gerçekleştirilecek. Yakın bir gelecekte ise Taş Tepeler projesi kapsamında yer alan kazı alanları ve Harran Antik Kenti gibi önemli tarihi bölgelerde de balon uçuşlarının yapılması planlanıyor.

3,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Göbeklitepe'de İlk Lisanslı Balon Uçuşları - MEDYA URFA - Şanlıurfa Haberleri

Ezel Havacılık Genel Müdürü Kpt. Bilge Ezel, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da balon uçuşları için 3.5 milyon TL yatırım yaptıklarını vurguladı. Ezel, "Türkiye’de sıcak havalı balon uçuşlarını başlatan bir firma olarak, Şanlıurfa’da da ilk uçuşumuzu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Kadim kentimizin turizmini daha ileri seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. Göbeklitepe tüm dünyada ezberleri bozdu. Herkesin gözü bu topraklara döndü. Taş Tepeler projesi ile birlikte turizmde önümüzdeki süreçte daha iyi seviyelere gelecek. Bizde Şanlıurfa yapılanmamız ile birlikte turizm çeşitliliğini artırıp bu sürece aktif katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Haftanın tüm günü uçuş gerçekleştirebilecek altyapımızı oluşturduk. 5 ila 6 yıl içerisinde Şanlıurfa’daki balon sayısında da ciddi bir kapasiteye erişeceğimizi öngörüyoruz" dedi.

BALON UÇUŞLARI ŞANLIURFA’NIN GECELEME ORANLARINA KATKI SAĞLAYACAK

Cappadocia Ez Air Balloons | Hot Air Balloon Cappadocia

Ezel, Şanlıurfa’daki balon uçuşlarına olan taleplerin şimdiden yüksek olduğunu belirtti. Özellikle tur operatörlerinden büyük bir ilgi gördüklerini ifade eden Ezel, "Göbeklitepe uçuşlarımızı duyanlar rezervasyonlara başladılar. Özelikle tur şirketlerinden ciddi talep alıyoruz. Bu taleplerin beraberinde Şanlıurfa’nın geceleme istatistiklerine yukarı yönlü etki yapacağını bekliyoruz. Ayrıca yabancı misafir oranlarının da yükselmesi için elimizden gelen tüm tanıtım imkânlarını değerlendiriyoruz. Kapadokya’da bunun örneğini yaşadık. Balon uçuşları ile birlikte Şanlıurfa da turizmde çok güçlü bir konuma yükselecek. Bu sayede kentimizin turizm ticaretinin de artmasına vesile olacağız. Şuana kadar tamamen kendi imkanlarımızla ilerliyoruz. Önümüzdeki süreçte yerel yönetimlerle işbirliğini güçlendirmek adına projelerimiz var. Şanlıurfa Valiliği, Turizm Bakanlığı, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle yakın temas içerisindeyiz" diye konuştu.

ŞANLIURFA’DA SİVİL HAVACILIĞA YATIRIM: YENİ NESİL PİLOTLAR YETİŞTİRİLECEK

Ezel, Şanlıurfa’da balon uçuşları için 2019 yılında çalışmalara başladıklarını, ancak pandemi ve sonrasında yaşanan deprem felaketleri nedeniyle bu projeyi ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti. Ancak bu süreçte bölgedeki personele eğitim verdiklerini dile getiren Ezel, “Şanlıurfalı 3 arkadaşımız ekip bünyemize katıldı. Bu arkadaşlarımız eğitimlerinin ardından ilk olarak yer ekibinde görev yapıyorlar. Önümüzdeki süreçte Şanlıurfa sivil havacılıkta kendi pilotlarını ve uzman personellerini yetiştirecek düzeye gelecek. Havacılığın değişik branşlarını Urfa’ya kazandırmayı arzuluyoruz. Sportif uçuşlar, drone eğitimleri, paraşütle atlama gibi alanlarda da faaliyetlerimiz olacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN