Ünlü ressam Akın Ekici'nin sergisi Bükreş'te

Ünlü ressam Akın Ekici'nin sergisi Bükreş'te

Ünlü ressam Akın Ekici'nin 14. kişisel sergisi, T.C. Bükreş Büyükelçiliği'nin himayesinde ve Yıldız İbram'ın küratörlüğünde, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Mihai Eminescu Kültür Merkezi Calderon Sanat Galerisi'nde açıldı.

Romanya'nın başkenti Bükreş, ünlü ressam Akın Ekici'nin 14. kişisel sergisine ev sahipliği yaptı. T.C. Bükreş Büyükelçiliği'nin himayesinde, Yıldız İbram'ın küratörlüğünde düzenlenen sergi, Mihai Eminescu Kültür Merkezi Calderon Sanat Galerisi'nde muhteşem bir açılışla sanatseverlerle buluştu. "Sonbahar Renkleri" adını taşıyan bu sergi, Ekici'nin üçüncü devlet sergisi olarak da önem taşıyor.

Açılış, Bükreş Büyükelçisi Sayın Özgür Kıvanç Altan ve eşi Sayın Aslı Altan’ın yanı sıra sanatçının eşi Sibel Ekici, ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan ve eşi Esra Özkan, Romen Kültür Bakanlığı yetkilileri, TİAD Türk İş Adamları Derneği Başkanı Ufuk Tandoğan, Bükreş’teki çeşitli ülkelerin büyükelçileri, diplomatik misyon şefleri, Türk ve Romen iş insanları ile sanatçılar ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi. Serginin açılışında, Büyükelçi Özgür Kıvanç Altan, sergi küratörü Yıldız İbram, ressam Akın Ekici ve Mihai Eminescu Kültür Merkezi Müdürü Nicoleta Paninopal birer konuşma yaparak serginin teması ve Türk sanatının dünya çapında tanıtılmasının önemine vurgu yaptılar.

SANAT VE MÜZİĞİN BULUŞMASI

Konuşmaların ardından sahneye çıkan ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan, seslendirdiği şarkılarla sergiye unutulmaz bir atmosfer kattı. Özkan, “Fikrimin İnce Gülü” ve Sezen Aksu’nun son dönemde çok sevilen şarkısı “Yansın İstanbul” ile izleyicilere coşkulu anlar yaşattı. Özkan’ın performansı, sergi açılışını Türk resmi ve müziğinin eşsiz bir disiplinler arası performansa dönüştürdü. İzleyiciler, Özkan’ın şarkılarına büyük bir ilgi gösterdi ve sergi açılışına renk kattı.

SERGİ DETAYLARI VE GELECEK PROGRAM

Akın Ekici’nin “Sonbahar Renkleri” sergisi, 26 Ekim tarihine kadar Calderon Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak. Serginin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde, Türk Büyükelçiliği ve Türk İş Adamları Derneği tarafından özel bir şekilde yeniden sergilenecek. Kasım ayı başında ise sergi, Yıldız İbram ve Uğur Batı küratörlüğünde Bükreş Belediyesi Arcub Sanat Galerisi’ne taşınacak ve Aralık ayı sonuna kadar Bükreşli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN