IMF: Fed'in faiz indirimine başlaması uygun

IMF: Fed'in faiz indirimine başlaması uygun

IMF Sözcüsü Julie Kozack Fed'in gelecek hafta faiz indirimine başlamasının yerinde olduğunu düşündüklerini aktardı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında küresel ekonomi ve ABD ekonomisinin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. ABD ekonomisinin son yıllarda beklenenden güçlü bir performans sergilediğini belirten Kozack, enflasyonun düşüş sürecinin korkulandan daha az maliyetli olduğunu ifade etti. ABD’nin, salgın öncesi Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) seviyesini aşan tek G20 ekonomisi olduğunu vurgulayan Kozack, bu durumun küresel ekonomi için olumlu bir sinyal olduğunun altını çizdi.

ABD’de enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaştığını ve çekirdek enflasyonun yıl sonunda yüzde 2,5 civarında olmasının beklendiğini söyleyen Kozack, ABD Merkez Bankasının faiz indirimi döngüsünü başlatmasının uygun olacağını belirtti. Ancak, yukarı yönlü risklerin tamamen ortadan kalkmadığını ve ekonomik verilere göre adımların atılması gerektiğini ekledi.

Kozack, ABD büyümesinin yavaşlamasını beklediklerine işaret ederek, bunun ekim ayında yayımlanacak Dünya Ekonomik Görünüm tahminlerine de yansıyacağını kaydetti.

BRICS'e katılım konusuna da değinen Kozack, bu tür girişimlerin her ülkenin kendi kararı olduğunu ve parçalanmayı azaltmaya yönelik çabaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN