Türkiye'nin tercihi Citroen oldu! 63 bin satışla rekorlara imza attı! Dünyanın en büyük 3.sü…

Türkiye'nin tercihi Citroen oldu! 63 bin satışla rekorlara imza attı! Dünyanın en büyük 3.sü…

2023 yılını geride bırakırken araç tercihleri de sıralamaları değiştiriyor. Citroen'in dünyadaki en büyük 3 pazarı Türkiye oldu. Hem markanın hem Türkiye'nin yüzü gülüyor. Türklerin tercihi Citroen'den yana oldu.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, 2023 yılını satış rakamlarını işaret ederek Citroen'in dünyadaki en büyük 3 pazarının Türkiye olduğunu söyledi. Marka ve Türkiye için önemli bir başarı olduğunu ifade eden Alkım, Türkiye pazarının büyümeye devam ettiğini aktardı. 2022 yılında Türkiye'de satış rekorları kıran Citroen Türkiye'de güçlü bir büyüme gerçekleştirirken 2023 yılı verileri de umut verici oldu.

63.000 SATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

2023 yılında toplam 63.153 adet satış ile yılı tamamlayan Citroen Türkiye, gösterdiği performans ile birlikte 2022 yılı yılına oranla %119 artış gösterdi. Satışlarını ikiye katlayan marka aynı zamanda Türkiye pazarındaki en yüksek satış adedine ulaşarak tarihi bir rekora imza attı. Rakamlara baktığımızda geçen yıl toplam pazarda 3 sıra birden yükselerek 7. sıra ile yılı tamamlayan Citroen büyüme kaydederek %5,1 payla 2023 yılını tamamladı.

citroen-e-c3.jpg

TÜRKİYE'NİN TERCİHİ CİTROEN OLDU

Citroen Türkiye'nin gösterdiği yüksek performans markaya Otomotiv Distibütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) düzenlediği Satış ve İletişim Ödülleri kapsamında "Yılın En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası" ödüllerinin de önünü açtı.

Geçtiğimiz yıl hafif ticari araç satışında 5 sırada tamamlayan marka 17.758 adetlik satış hacmine ulaştı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdi 45.395 adetlik otomobil satışı ile bu yılı 8 sırada tamamladı. Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, "Yıla Marketing Türkiye’nin düzenlediği The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde 'Yılın En İtibarlı Binek Otomotiv Markası' seçilerek başlamıştık. Geçtiğimiz yılı, 2022’ye göre satışlarımızı iki kattan fazla artırarak tamamladık ve bu ödülün tesadüf olmadığını kanıtlamış olduk. Hafif ticari araçtaki ‘En Hızlı Büyüyen Marka’ ödülümüz de başarılarımızı taçlandırmış oldu." dedi.

citroen-c3.jpg

DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. PAZARI OLDU

Kendi segmentinde oldukça iddialı performanslar sergileyen Citroen, C4 modelinde 5804 adetlik satış ile kompakt hatchback sınıfının tüm sene boyunca en fazla tercih edilen 3 modeli olarak karşımıza çıktı. Bunun yanı sıra C3'de 7.844 satış gerçekleştirerek B-HB segmentinde ilk 5’te yer aldı. C5 Aircross, 8 bin 434 adetlik satış gerçekleştirirken en çok tercih edilen ikinci binek model oldu. C4 X ise 10.704 adet satış ile binek modeller arasında en fazla satılan Citroen modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hafif ticari araçta en hızlı büyüyen marka unvanı olan Berlingo ise 8.983 adet satış gerçekleştirerek segmentin 2. sırasında yer aldığı. Markanın en çok satılan ticari modeli olarak karşımıza çıkan Berlingo, segmentinde %18 paya ulaşırken hafif ticari araç pazarında ise 6,7'lik pazar payı gösterdi.

citroen-1.jpg

HEDEFLERİ AŞTI

2023 yılı satış hedefi olarak 49.250 adet belirlendiğini ifade eden Selen Alkım, "Bu hedefi katbekat aşmış olmak da bizi ayrıca mutlu etti. Elbette bu performansın altındaki en büyük neden Türk tüketicisinin markamıza teveccühü ve memnuniyeti olmuştur. Citroen Türkiye ekibi olarak, bayilerimizle birlikte elde ettiğimiz bu sonuç, çok daha önemli bir başarıya ulaşmamızı sağladı.” dedi.

2023 yılı satış rakamı olarak Citroen'in dünyadaki en büyük 3 pazarının Türkiye olduğunu belirten Alkım, “Bu hem marka olarak bizim, hem de Türkiye için çok önemli başarı. Citroen Türkiye olarak 2024 için de hazırız. Yılın üçüncü çeyreğinde pazara sunacağımız e-C3 gibi iddialı modellerimizle 2024 yılında da benzer başarılara imza atacağımıza inancımız tam." sözleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN