Türkiye'nin dev bankası satılıyor! Ünlü holding Şekerbank'ın yüzde 12'sine talip oldu

Türkiye'nin dev bankası satılıyor! Ünlü holding Şekerbank'ın yüzde 12'sine talip oldu

Türkiye’nin dev bankası satılıyor. Ünlü holding Şekerbank’a talip oldu, hisse satışları için ilk görüşmeler başladı...

1953’te Pancar Kooperatifleri Bankası ismiyle şeker pancarı üreticilerinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak için Eskişehir’de kurulan, 2004’te genel müdürlüğünü İstanbul’a taşıyan ve 1997’de halka arzı gerçekleşen Şekerbank’la ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Maden, medya, pazarlama iletişimi, baskı hizmetleri, turizm, yayıncılık, gayrimenkul ve hızlı tüketim alanlarında yatırım yapan İlbak Holding, Şekerbank’ın hisselerinin yüzde 12'lik bölümünü almak için harekete geçti. Patronlar Dünyası’ndaki habere göre Şekerbank, hisselerin bir bölümünün satışı için İlbak Holding’le kurum onayı şartıyla görüşmelere başladıklarını duyurdu.

yeni-proje-30.jpg

RESMİ AÇIKLAMA KAP’A YAPILDI

Yaşanan gelişmeler sonrasında Şekerbank KAP’a resmi açıklama yaparak şunları söyledi:

"Bankamıza yapılan bildirim uyarınca, Samruk-Kazyna Invest LLP'nin sahibi olduğu ve Bankamızın ödenmiş sermayesinin %12,06'sına tekabül eden hissenin İlbak Holding A.Ş.'ye devrine ilişkin olarak, Taraflar, diğer koşulların yanında öncelikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun onayı şartına bağlı olmak kaydıyla anlaşarak süreci başlatmışlardır."

Satış sürecinden önce Şekerbank’ın hisseleri şöyleydi:

sekerbank-satilacak.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN