Ekonomist Mahfi Eğilmez: Para ödeyerek vatandaşlık veren tek ülkeyiz

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Para ödeyerek vatandaşlık veren tek ülkeyiz

Eski Hazine Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez, döviz ile ödeme yaparak TC vatandaşlığı verilmesine isyan etti. Bu yolla vatandaşlık alan kişilerin evlerini satarak üzerine para kazandığını söyleyen Eğilmez, "Böylece üste para vererek vatandaşlık veren tek ülke olarak tarihe geçtik." ifadelerini kullandı,

Türkiye ekonomisine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulunan ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, ev almaları karşılığında Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşlığı verilenler konusuna sosyal medyadan isyan etti.

Eğilmez, 250 bin dolar ve üzeri döviz ödemesi yaparak vatandaşlık alan yabancıların, 5 yılın sonunda evlerini iki katına sattıklarını ve Türkiye'nin bu şekilde üste para vererek vatandaşlık dağıtan tek ülke olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

Sosyal medya platformu X (Twitter) hesabından paylaşım yapan Eğilmez, "250 bin dolara ev alan herkese vatandaşlık verdik. 5 yıllık süre doldu, evleri iki katına sattılar" dedi.

YABANCI YATIRIMCILARIN ÖNÜ AÇILMIŞTI

Türkiye’de 2016 ve 2017’de yapılan yasal düzenlemelerle yabancı yatırımcıların ev almak koşulu ile Türk vatandaşlığı almasının önü açılmıştı.

2017’ yılındaki düzenleme ile vatandaşlık almak için yabancılara asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolar, sabit sermaye tutarı 2 milyon dolar, asgari istihdam rakamı ise 100 kişi olarak belirlenmişti.

2018’de ilgili yönetmelikte bir değişiklik yapılmış ve yatırım tutarları değiştirilmişti.

Bu kapsamda, asgari taşınmaz bedeli 250 bin dolar, sabit sermaye yatırımı şartı ise 500 bin dolara indirilmişti. İstihdam rakamı ise 50 kişiye düşürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN