Temmuzda asgari ücrete zam yapılmazsa ne olur? Prof. Dr. Hakan Kara'dan 'kara tablo'

Temmuzda asgari ücrete zam yapılmazsa ne olur? Prof. Dr. Hakan Kara'dan 'kara tablo'

17 bin 2 TL'lik asgari ücret, yılın yarısı dolmadan açlık sınırının altına düştü. Prof. Dr. Hakan Kara, paylaştığı grafikte, temmuzda zam yapılmazsa asgari ücret ve açlık sınırı arasındaki farkın ne olacağını gösterdi. İşte detaylar...

Milyonlarca çalışan, asgari ücrete temmuz ayında zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. İktidar tarafından ise ara zam olmayacağına dair açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok" demişti.

BAHÇELİ'DEN YEŞİL IŞIK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretinde asgari ücrete Temmuzda ara zam yapılmasını istemiş, Bahçeli'nin de Temmuz zammına sıcak baktığını ifade etmişti. MHP lideri Bahçeli de geçen günlerde asgari ücretle ilgili soruya, "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız" cevabını vermişti.

FARK AÇILACAK

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) açıkladığı verilere göre ise asgari ücret yılın yarısı dolmadan açlık sınırının altına düştü.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmaması durumunda meydana gelecek tabloyu bir grafikle gösterdi.

Prof. Dr. Hakan Kara'nın sosyal medyadan paylaştığı, "Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmazsa yılın kalanında durum böyle görünecek" notuyla paylaştığı grafikte asgari ücret 17 bin 2 TL'de sabit kalırken, açlık sırının 21 bin TL'nin üzerine çıkıyor.

hakan-kara-asgari-ucret-aciklamasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN