Özel okula zam gelince rota değişti! Türkiye'de okumak 1 milyonu geçiyor, orada ise 700 Bin...

Özel okula zam gelince rota değişti! Türkiye'de okumak 1 milyonu geçiyor, orada ise 700 Bin...

Özel okullara gelen zamlar hem velileri hem öğrencileri ekonomik anlamda zor duruma soktu. Hal böyle olunca binlerce aile alternatif yollar aramaya başladı. Öyle ki Türkiye’de okumanın maliyeti 1 milyonu bulurken oradaki maliyetin 700 bin lira olması rotayı değiştirmeye neden oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye'deki özel üniversitelerdeki yüksek eğitim ücretleri, aileleri yurt dışında eğitim arayışına yönlendirdi. ELT Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı'nın Satış ve Pazarlama Sorumlusu Can Ataözden, bu yıl yurt dışında üniversite eğitimine olan talebin geçen seneye göre büyük bir artış gösterdiğini belirtti. Ataözden, "Geçen seneye kıyasla yurt dışında üniversite eğitimine talep aşırı şekilde arttı. Türkiye'deki özel üniversitelerde yıllık ücretler 1 milyon TL'yi geçerken, yurt dışında bu rakamlar daha uygun olabiliyor" dedi.

yeni-proje-28.jpg

TÜRKİYE’DE OKUMANIN MALİYETİ 1 MİLYON LİRA

ELT Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı Satış ve Pazarlama Sorumlusu Can Ataözden, ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Geçen seneye kıyasla yurt dışında üniversite eğitimine talep aşırı şarj durumda durumda. Bu durum, yıllık eğitim ücretleri ile doğru devam ediyor. Örneğin, İngiltere'ye gönderdiğimiz birçok öğrenci var. İngiltere, en pahalı yaşam maliyeti ve eğitim ücretlerinin sahip olduğu birliklere sahip olmasına rağmen, rakamlar Türkiye'deki özel üniversitelere kıyasla daha uygun kalabiliyor. İngiltere'de lisans eğitimleri 700-800 bin TL'ye denk gelirken, Türkiye'de 1 milyon TL'yi aşan indirimlerle karşılaşıyoruz" dedi.

yeni-proje-30.jpg

EN ÇOK O ÜLKELER TALEP GÖRÜYOR

Ataözden, "Almanya, İngiltere, Macaristan, Çekya ve Polonya gibi ülkelerde talep görüyor. Almanya'yı bir numaraya yerleştiriyorum çünkü ücretsiz eğitim sunuyor. İlk yıl hazırlık eğitimi için 5-6 bin Euro gibi bir maliyet olabilir, ancak birinci sınıf eğitimine herhangi bir ödeme A Plus almadan eğitim alabilirsiniz. İkinci sırada Macaristan, ardından İtalya ve İngiltere geliyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN