Son dakika! Merkez Bankası'nın rezervleri geriledi

Son dakika! Merkez Bankası'nın rezervleri geriledi

Son dakika haberi... Foreks Haber, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervlerinin bir haftalık dönemde yaklaşık 2,6 milyar dolar düşüş gösterdiğini açıkladı.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri 6 Eylül ile biten haftada yaklaşık 2,6 milyar dolar düşüş yaşadı.

Foreks Haber'in TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, 29 Ağustos haftasında 149,4 milyar dolar olan rezervler, geçen hafta yaklaşık 146,8 milyar dolara geriledi.

SON 3 HAFTALIK GERİLEME 6,1 MİLYAR DOLAR OLACAK

Hesaplanan düşüş gerçekleşirse Merkez Bankası'nın son üç haftada rezervlerindeki gerileme 6,1 milyar dolar olacak. TCMB'nin rezerv rakamlarını perşembe günü saat 14.30'da açıklaması bekleniyor.

TCMB rezervleri, ülkenin dış finansman kapasitesi ve döviz piyasasındaki konumu açısından önemli bir gösterge. Rezervlerin yeterli seviyede olması, ülkenin dış şoklara karşı daha dirençli olmasını sağlıyor.

Uzmanlara göre, rezervlerin yapısı ve kullanımı da dikkatle takip edilmeli. İlerleyen dönemlerde, küresel piyasalardaki gelişmeler ve TCMB'nin izleyeceği politikaların, rezervlerin seyri üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN