O sektörde büyük düşüş olacak: Hayat daha da zorlaşacak! Atilla Yeşilada'dan korkutan tahmin

O sektörde büyük düşüş olacak: Hayat daha da zorlaşacak! Atilla Yeşilada'dan korkutan tahmin

Ekonomist Atilla Yeşilada, o sektörde yatırım yapan milyonlarca insanı ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Atilla Yeşilada, "Büyük düşüş olacak" diyerek çarpıcı öngörüde bulundu. İşte, düşüş beklenen o sektör...

Yatırımcılar, yüksek bakım ücretleri ve enflasyon nedeniyle ellerindeki varlıkları yeniden değerlendirmeye başladı. İki yıl boyunca değeri artan konut sektörü, son zamanlarda ciddi daralma yaşıyor.

Merkez Bankası'nın faiz artırımı ve sıkı para politikaları, konut satışlarını negatif etkiledi. Ocak ayında konut ve arsa fiyatlarında gerçekleşen hareketlilik, haziran ayında durakladı. Yaşanan bu durum, arsa ve konut yatırımcıları arasında endişe yarattı.

EV SAHİPLERİNİ TEDİRGİN EDEN VERGİ ENDİŞESİ

Yenicag'da er alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi düzenlemeleri hakkındaki açıklamalarından sonra konut satışlarına kazanç vergisi getirilmesi gündeme geldi. Konut sahiplerinin ve kira fiyatlarının da bu gelişmeden etkilenmesi bekleniyor.

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve olası vergilendirme hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Atilla Yeşilada, "Kira fiyatlarının artacağını öngörüyorum. Piyasada ya satanın ya da alanın pazarlık gücü var. Kiralık konut bulmak zor olduğu için, vergiler kiracılara yansıtılacak ve kira enflasyonu yaşanacak" ifadelerini kullandı.

KONUT SATIŞLARI DÜŞECEK, KONUT YATIRIMCILARI HAZIR OLMALI

Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki mevcut durgunluğu hakkında, "Piyasada ciddi bir durgunluk var ve satmak isteyenler satamıyor. Konut satışlarına getirilecek sermaye kazancı vergisi, konutları yatırım aracı olmaktan neredeyse çıkaracak" diye konuştu.

Atilla Yeşilada, bu durumun yatırımcıları ciddi şekilde etkileyeceğini ve konut satışlarının azalabileceğini vurguladı. Konut yatırımının cazip olmaktan çıkabileceğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN