Maaşları 2200 doları buluyor yine de kimse çalışmıyor! Gelen hemen gidiyor: Ayrılmak isteyene ek 1000 dolar teklif ediliyor

Maaşları 2200 doları buluyor yine de kimse çalışmıyor! Gelen hemen gidiyor: Ayrılmak isteyene ek 1000 dolar teklif ediliyor

Türkiye’de yaşanan işçi sorununa şimdi o alan da dahil oldu. Öyle ki o kişilerin maaşları 2200 doları buluyor yine de kimse çalışmıyor. Artan sorun özellikle aileleri büyük etkiliyor…

Çalışan annelerin en büyük sorunlarından biri olan çocuk bakımı, özellikle çekirdek aileler için büyük bir zorluk teşkil ediyor. Filipinli bakıcılara olan talep artarken, maaşların yüksek olmasına rağmen aileler ve bakıcılar arasındaki memnuniyetsizlik de dikkat çekiyor. Bakıcı maaşları, 1200 ila 2200 dolar arasında değişiyor, ancak bu rakamlar hem anneleri hem de bakıcıları tatmin etmiyor.

BAKICI TALEBİNDE ARTIŞ

Milliyet'te yer alan habere göre, Filipinli bakıcı şirketlerinin sahibi Olcay Nazlı Karakuş, Türkiye'de Filipinli bakıcılara olan talebin oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Karakuş, "Günde 200 Filipinli bakıcımız olsa, 200'ünü de aynı gün içerisinde veririz. Ailelerin ilk tercihleri arasında yer alıyorlar. En önemli nedenleri İngilizce bilmeleri ve uzun süre çalışıyor olmaları," dedi. Ancak, maaşların 1200 ila 1800 dolar arasında değişmesi, talebi karşılamakta yetersiz kalıyor.

bakici-sorunu-2.jpg

İstanbul’da yaşayan Sultan Tuğruları, 1.5 yaşındaki bebeği için uzun süre bakıcı aradıktan sonra bulduğu bakıcı ile anlaşamayarak, işi bırakıp çocuğuna kendisi bakmak zorunda kaldı. Tuğruları, "Bakıcı çocuğuma yeterince ilgi göstermedi ve çocuğuma zarar vermeye başladı. Bu nedenle çalışmayı bıraktım ve çocuğuma kendim bakıyorum," şeklinde konuştu.

BAKICILAR İSTEKLERDEN ŞİKAYETÇİ

Bursa’da uzun yıllardır bebek bakıcılığı yapan H.A., ailelerden dertli. "Başta sadece çocuk bakımı ile ilgileneceğimiz söyleniyor, ancak sonrasında yemek, ütü ve temizlik gibi ev işlerine de yardım etmem bekleniyor. Ücrette bir artış yapılmadan bu ekstra işlerin yapılması isteniyor," dedi. Bu tür sorunlar, bakıcıların işlerinden ayrılmasına yol açabiliyor.

bakici-sorunu-1.jpg

YÜKSEK MAAŞLARA RAĞMEN ZORLUKLAR DEVAM EDİYOR

İstanbul’da yaşayan Afşin Çetinkaya ise, 3 yaşındaki kızına bakıcı bulmakta zorluk çektiğini ifade ediyor. "Türk bakıcı bulmak neredeyse imkansız. Türkmenistanlı ve Özbekistanlı bakıcılarla çalıştım ancak ellerinden telefon düşmüyor ve çocukla yeterince ilgilenmiyorlar. 35 bin TL maaş veriyorum ama bir türlü istediğim verimi alamıyorum," dedi.

BAKICI MAAŞLARI NE KADAR?

  • Türk Bakıcılar: Aylık 17 bin TL ile 40 bin TL arasında değişiyor.
  • Türkmenistanlı Bakıcılar: Aylık 35 bin TL ile 60 bin TL arasında değişiyor.
  • Filipinli Bakıcılar: Aylık 1200 ila 2200 dolar arasında değişiyor.

bakici-sorunu-3.jpg

GÜVENİLİR BAKICI BULMA SORUNU ARTIYOR

Özlem Evgin, güvenilir bir bakıcı bulmanın zorluklarından bahsederek, "Gelen bakıcı, çocuğumuzla ilgilenmek yerine sadece karnını doyurup uyutmayı tercih etti. Elinde telefon düşmüyordu ve çocuğuma yeterince ilgi göstermedi," dedi. Bu tür sorunlar, ailelerin ve bakıcıların arasındaki memnuniyetsizliği artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN