Kripto parası, bitcoini, etheriumu olanlar yaşadı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Paraya para demeyeceksiniz

Kripto parası, bitcoini, etheriumu olanlar yaşadı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Paraya para demeyeceksiniz

Yeni düzenlemeler getirildi! Sermaye Piyasası Kanununda yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı. Kripto parası, bitcoini, etheriumu olanlar yaşadı! Kripto varlıklar ilk kez o şekilde tanımlandı. Paraya para demeyeceksiniz...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Sermaye Piyasası Kanununda yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kripto varlıklar ilk kez "gayri maddi varlık" olarak tanımlandı ve yeni düzenlemeler getirildi. Böylece kripto varlıklar devlet güvencesi altına alınmış oldu.

Türkiye'de kripto varlık alanında önemli değişiklikler yapıldı. Sermaye Piyasası Kanununda yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı ve kripto varlıklar ilk kez "gayri maddi varlık" olarak tanımlandı. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, kripto varlık alanında faaliyet göstermek isteyenler için Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) izni gerekecek ve lisans başvurusu için bir aylık süre tanınacak.

KRİPTO VARLIKLAR İÇİN SPK İZNİ GEREKİYOR

Kripto varlık alanında faaliyet göstermek isteyen şirketler, SPK'dan izin almak zorunda olacak. İzinsiz faaliyet gösterenlere üç yıldan beş yıla kadar hapis ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Ayrıca, kripto varlık platformlarında gerçekleşen tüm transferler kayıt altına alınacak.

SPK'NIN YETKİLERİ VE DÜZENLEMELER

Sermaye Piyasası Kurulu, kripto varlıklara ilişkin düzenleyici işlemler tesis etmek, özel ve genel nitelikte kararlar almak ve tedbir ve yaptırım uygulamak konusunda yetkili olacak. SPK, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ile müşterileri arasındaki sözleşmelerin düzenlenmesine, kapsamına, değiştirilmesine, ücret ve masraflara, sözleşmenin sona ermesine, feshine ve bu sözleşmelerin içeriğinde yer alması gereken asgari hususlara ilişkin belirlemeler yapabilecek.

PLATFORMLAR İÇİN ZORUNLU LİSTELEME PROSEDÜRLERİ

Kripto varlık platformlarının, kendi nezdinde işlem görecek veya ilk satış ya da dağıtımı yapılacak kripto varlıkların belirlenmesine ve bunların işlem görmesinin sonlandırılmasına ilişkin yazılı listeleme prosedürü oluşturması zorunlu olacak. Bu konuda Kurul tarafından ilke ve esaslar düzenlenebilecek.

FİYATLAR FIRLAYACAK

Bu düzenlemeler, Türkiye'de kripto varlık piyasasında daha güvenli ve düzenli bir ortam oluşturmayı amaçlıyor. Kripto varlık alanında faaliyet göstermek isteyen şirketler için daha sıkı kontroller ve düzenlemeler getirilirken, yatırımcıların güvenliği de artırılmış olacak. Yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte, kripto varlık piyasasında önemli değişiklikler ve fiyat artışları bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN