ABD'deki siyasi belirsilik ve Mt. Gox etkisi: Bitcoin 60 bin 300 dolara geriledi

ABD'deki siyasi belirsilik ve Mt. Gox etkisi: Bitcoin 60 bin 300 dolara geriledi

Bitcoin, çarşamba günü yüzde 3'lük bir düşüşle 60.300 dolardan işlem görmeye başladı. Bu seviye, Nisan ayından bu yana kritik bir destek noktası olarak kabul ediliyor Bitcoin, bu seviyeden üç kez toparlanarak 70.000 dolara ulaşmıştı.

Bitcoin'in üst üste üçüncü gün düşüş yaşaması, ABD'deki siyasi belirsizlikler ve Mt. Gox Borsası'nın alacaklılarının elden çıkarma potansiyeli gibi zorluklarla ilişkilendiriliyor. Bu durum, kripto para birimini Şubat ayında görülen seviyelere yaklaştırdı.

Bloomberg HT'nin haberine göre, küresel yatırımcılar, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın yeniden seçilme teklifini iptal etme olasılığı üzerine senaryolar oluşturuyor. Olası senaryolardan biri, kripto endüstrisini destekleyen Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı daha güçlü bir Demokrat rakibin ortaya çıkması.

Bu esnada, Mt. Gox borsası yöneticileri 137 binden fazla Bitcoin'i aşamalı olarak alacaklılara geri veriyor. Yatırımcılar, bu 8 milyar dolarlık miktarın ne kadarının satılacağından emin olamıyorlar ve bu Bitcoin'lerin ABD ve Alman hükümetleri tarafından satılma riskini değerlendiriyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN