ÖTV'siz araç alacaklara müjde! İnternet üzerinden de artık mümkün: Online olarak engelli kimlik kartı alabilirsiniz

ÖTV'siz araç alacaklara müjde! İnternet üzerinden de artık mümkün: Online olarak engelli kimlik kartı alabilirsiniz

Engelli kimlik kartları artık online üzerinden alınabiliyor. ÖTV'siz otomobil alacakların gündemine oturan gelişme paylaşıldı. İnternet üzerinden başvuru yaparak engelli kartını alabilirsiniz. İşte başvuru işlemleri...

BURAK ÖZTOPRAK

ÖTV'siz otomobil alacaklara müjdeli haber geldi. Engelli kimlik kartları artık internet üzerinden de alınabilecek. Online olarak yapacağınız başvuru sonucunda engelli kartını alabilirsiniz. Peki, başvuru nereden ve nasıl yapılır?

234 BİN KİŞİ FAYDALANDI

Engelli vatandaşlar için büyük bir kolaylık: e-Devlet üzerinden başvurarak engelli kimlik kartınızı alabilir ve ÖTV’siz araç sahibi olabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu bu hizmet, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla geliştirildi. Ağustos 2021’den bu yana 234 bin 588 kişi e-Devlet üzerinden engelli kimlik kartı başvurusu yaparak bu imkandan faydalandı.

650x344-engellilerin-arac-aliminda-otv-muafiyet-limiti-yenilendi-1672428565255.webp

ENGELLİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Engelli kimlik kartına başvurmak artık çok kolay. e-Devlet üzerinden yapacağınız başvuru ile kimlik kartınıza hızlıca sahip olabilirsiniz. İşte başvuru adımları:

  • e-Devlet Kapısı'na Giriş Yapın: https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelliler-icin-kimlik-karti-basvurusu linkine tıklayarak başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.
  • Gerekli Bilgileri Sağlayın: Fotoğraf, vatandaşlık kimliği ve posta adresi bilgileriniz MERNİS paylaşım ağından; engelli sağlık kurulu raporunuz ise Sağlık Bilgi Sistemi (SBS) paylaşım ağından alınarak dijital ortamda başvuru yapılır.
  • Kimlik Kartınız Adresinize Gönderilir: Başvurunuz onaylandıktan sonra, kimlik kartınız beyan ettiğiniz adrese veya MERNİS’te kayıtlı olan adresinize 15 iş günü içerisinde gönderilir.

767-a0jn.webp

ENGELLİ KİMLİK KARTI İLE SAĞLANAN İMKANLAR

Engelli kimlik kartı, pek çok avantajı beraberinde getiriyor. Bu kart ile engelli bireyler:

  • Toplu Taşıma Araçlarında Ücretsiz Seyahat: Tüm resmi ve özel halk otobüsleri, deniz ulaşım araçları ve TCDD trenlerinden ücretsiz yararlanabilirler.
  • Türk Hava Yolları İndirimleri: Tüm iç hat uçuşlarında %20, Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarında %25 indirimden faydalanabilirler.
  • Emlak Vergisi Muafiyeti: 200 metrekareden küçük tek konutu olan engelli bireyler, emlak vergisinden muaf tutulur.
  • KDV Muafiyeti: Eğitim, meslek ve günlük yaşam için özel üretilmiş araç-gereç ve bilgisayar programlarının temininde KDV alınmaz.
  • Ücretsiz Müze ve Park Ziyaretleri: Müze, ören yerleri, milli parklar ve tabiat parklarına ücretsiz giriş yapabilirler.
  • GSM Operatör Tarifeleri: Engelli bireylere özel GSM tarifelerinden yararlanabilirler.
  • TOKİ Projeleri: TOKİ projelerinde, konutların %5’i engelli vatandaşlara ayrılmıştır. Başvuru kimlik fotokopisi ve engelli sağlık kurulu raporu ile yapılabilir.

whatsapp-image-2022-11-06-at-13-37-19.jpeg

ÖTV'SİZ ARAÇ ALMA HAKKI

Engelli kimlik kartı sahibi vatandaşlar, ÖTV’siz araç alma hakkına da sahip olabiliyor. Bu sayede, yeni araç alımlarında önemli bir vergi avantajı elde ederek, daha uygun fiyatlarla araç sahibi olabilirler.

Engelli kimlik kartınızı hemen e-Devlet üzerinden başvurarak alın ve tüm bu avantajlardan yararlanmaya başlayın! Daha fazla bilgi ve güncellemeler için sitemizi takip etmeyi unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN