İstanbul'da ev kirası en çok artan dördüncü ilçe şaşkına çevirdi! Emlakçılar bile bunu tahmin edemedi

İstanbul'da ev kirası en çok artan dördüncü ilçe şaşkına çevirdi! Emlakçılar bile bunu tahmin edemedi

20 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da üniversite öğrencileri, kiralık dairelere akın etmeye başladı. Talep artınca fiyatlarda bir anda yükseldi. Şehir merkezine uzak bir ilçede yaşanan kira artışı, emlakçıları da şaşırttı. İşte detaylar...

Okulların açılmasıyla emlak fırsatçıları harekete geçti. Kira fiyatlarının tavan yaptığı İstanbul'da fiyatlar yine uçtu. Üniversite öğrencilerinin ve gençlerin en yoğun olarak yaşadığı Kadıköy'de kira fiyatları yüzde 70,4'lük oranlar, 2024 Temmuz ayının kira fiyatı en çok artan ilçesi oldu.

Show Haber'e konuşan emlakçı Serdar Saka, "Geçen sene yabancı öğrenci sayısı çok fazlaydı Kadıköy'de. Eşyalı daire olarak yüksek kiralara evler veriliyordu. Onlar da şimdi taşınınca o fiyatlar da sabit kalındı" dedi.

SİLİVRİ KİRALIK EV ÜCRETLERİ ŞAŞIRTTI

Kira artışında rekor kıran ikinci ilçe Beykoz olurken, üçüncü sırada ise Maltepe geldi. Şehir merkezine uzak olmasına rağmen Silivri de dördüncü sırada. Gayrimenkul danışmanları ise kira artışlarının sonbahar boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN