Herkesi ayağa kaldıran iddia! Instagram Atatürk fotoğraflarını kaldırıyor mu? Topluluk kurullarına aykırı bulundu

Herkesi ayağa kaldıran iddia! Instagram Atatürk fotoğraflarını kaldırıyor mu? Topluluk kurullarına aykırı bulundu

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram’da şaşırtan iddia! Herkesi ayağa kaldırdı. Instagram Atatürk’ün fotoğraflarını kaldırıyor mu? Topluluk kurullarına aykırı bulundu..

Popüler sosyal medya platformu Instagram, Amacı Olmayan Grup (AOG) isimli hesap tarafından paylaşılan Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını “topluluk standartlarına aykırı” olduğu gerekçesiyle kaldırdı. Instagram, Atatürk'ü “tehlikeli kişi” olarak tanımlayarak, bu tür sembollerin paylaşımının kurallarına uymadığını belirtti. Bu karar, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük tepki topladı.

INSTAGRAM ATATÜRK FOTOĞRAFLARINI KALDIRIYOR MU?

AOG hesabının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün herhangi bir açıklama veya yazı eklenmeden paylaşılan fotoğrafı kısa süre sonra platformdan kaldırıldı. Instagram, gönderiyi kaldırma gerekçesi olarak platformun topluluk standartlarını ihlal ettiğini öne sürdü. Ancak olayın ardından Instagram'ın Atatürk'ü "tehlikeli kişi" olarak nitelendirmesi, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Instagram, Atatürk'ün Fotoğrafını 'Tehlikeli Kişi' Gerekçesiyle Kaldırdı

KULLANICILARIN TEPKİSİ BÜYÜYOR

Instagram’ın bu kararı, birçok kullanıcı tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Paylaşımın sahibi, karara itiraz ederek Instagram'dan gelen uyarıyı diğer sosyal medya platformlarında paylaştı. Kullanıcı, bu durumu "Bu ne rezalet, hayırdır?" şeklinde eleştirirken, birçok sosyal medya kullanıcısı da aynı görüşte birleşerek, Instagram’ın Atatürk’e yönelik bu tutumunu kınadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN