Evlerde boş çay dönemi başlıyor! Çay ve kahve yanında çok sevilen ürüne rekor zam geldi!

Evlerde boş çay dönemi başlıyor! Çay ve kahve yanında çok sevilen ürüne rekor zam geldi!

Yeni zam haberiyle birlikte evlerde boş çay dönemi başlıyor gibi duruyor. Çayın yanında herkesin severek tükettiği o ürüne rekor zam geldi. İşte detaylar…

Türkiye'nin önde gelen atıştırmalık üreticileri Ülker ve ETİ, enflasyon ve üretim maliyetleri nedeniyle ürünlerinde fiyat artışı yapma kararı aldı. Son dönemde artan zam dalgaları, bu markaların çikolata ve abur cubur ürünlerinin fiyatlarını da etkiledi.

ÜLKER ÜRÜNLERİNE YÜZDE 30’A VARAN ZAM

Temmuz ayında başlayan zam furyasının ardından, Ülker'den gelen son açıklama, çikolata severleri etkileyecek. Ülker, bugünden itibaren ürünlerinde yüzde 10 ila yüzde 30 arasında değişen oranlarda fiyat artışına gidileceğini duyurdu.

HANGİ ÜRÜNLERDE ZAM YAPILACAK?

26 Temmuz itibarıyla Ülker'in popüler ürünlerinde fiyat artışları uygulanacak. Artıştan etkilenecek ürünler arasında Albeni, Dankek, Çikolatalı gofret, Halley, Metro, Kekstra, Çokoprens, Susamlı, İkram, Biskrem, Çizi, Krispi, Çokonat ve Caramio bulunuyor. Bu ürünler, market ve süpermarketlerde zamlı fiyatlarla satışa sunulacak.

cikolataya-zam.jpg

ETİ’NİN FİYAT ARTIŞLARI

ETİ, 17 Temmuz'dan itibaren ürünlerinde fiyat değişikliği yapmıştı. Sektördeki bu gelişmeler, atıştırmalık ve çikolata tüketicilerini yakından ilgilendiriyor.

Enflasyon ve üretim maliyetlerindeki artış, gıda sektöründe geniş çaplı fiyat artışlarına yol açıyor. Ülker ve ETİ gibi büyük markaların bu adımı, sektördeki mali baskıların ve ekonomik koşulların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN