Espresso fiyatına ev sahibi olun! 2-3 katlı hem de teraslı ev fırsatı! Herkes hayalini gerçekleştirecek

Espresso fiyatına ev sahibi olun! 2-3 katlı hem de teraslı ev fırsatı! Herkes  hayalini gerçekleştirecek

Yalnızca 1 adet espresso fiyatına ev sahibi olabilirsiniz. Herkesin hayalini süsleyen bu kampanya ile ev sahibi olmayan kalmayacak. Şartlar belli oldu herkes araştırmaya başladı.

İtalya'da viral haline dönüşen 'bir espresso fiyatına ev' uygulaması vatandaşın dikkatinde yer alıyor. Ufak bir fiyat artışı yaşayarak yeniden uygulamaya alınan kampanya doğrultusunda Sicilya Adası'nda 3 euro gibi düşük bir rakama ev sahibi olma fırsatı tanınıyor. Başvuru şartları tek tek açıklandı.

3 EURO'YA EV SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

İtalya'da terk edilen köyleri yeniden hayata döndürebilmek amacıyla faaliyete alınan uygulama doğrultusunda kullanılmayan evlerin Viran hale gelmemesi için ucuz ev projesi başlatıldı. 2019 yılında İtalya'nın güneyindeki Sicilya köylerinde evlerin Bir euro gibi düşük fiyatlardan satılması ile birlikte viral hale gelen uygulama bazı yerlerde başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak Sambuca'da taleplere yetişmekte zorlanırken ucuz evler havada karada kapılıyor.

Sicilya Adası'nda 3 euroya ev satılıyor: İtalya'nın 'ucuz evleri' geri döndü

Sicilya'da satışa çıkarılan uygun fiyatlı evler Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Ortadoğu'dan da alıcı buluyor. Satışlar yerine ekonomiye yaklaşık 20 milyon euro değerinde kazanç getirdi. 2019 ve 2021 yıllarındaki başarısız satışların ardından giderek popülerleşen uygulama Sicilya'da daha yaygın bir hale getirilmeye başlandı. Ancak uygun fiyatta ev sahibi olabilmek için belirli şartlarında sağlanması gerekiyor.

10 EV SATIŞA ÇIKARILIYOR

Yapılan uygulama doğrultusunda bu kez 10 ev için 3 euro'luk başlangıç fiyatı belirlendi. Kentin eski saracağım bölgesinde bulunan evlerin yapısal olarak önceki planlar kapsamında satılanlardan daha sağlam olduğu ifade edildi. 1969 yılında gerçekleşen bir depremin ardından terk edilen evler yerel yönetimlere ait olması nedeniyle satış sürecinin de belediyeler kapsamında yapılacak aktarıldı. Alıcılar özel mülk sahipleri arasında irtibat kurmak zorunda olduğu yerlere kıyasla daha sorunsuz bir işleyiş sürdürüyor. Satışa sunulan evlerin 2 ile 3 yatak odası bulunurken 80 metrekareden büyük olmadığı da ifade edildi. Binalar 2 ya da 3 katlı olmakla birlikte bazılarının terası da bulunuyor.

Cinque Terre nerede? Cinque Terre kasabalarının isimleri nelerdir?

KONUT DETAYLARI BELLİ OLDU

Açık artırma yoluyla satışa çıkarılacak konutlar için en yüksek teklifi veren sahibi oluyor. Bu doğrultuda satın alma fiyatı sembolik miktar olan 3 Euro'dan çok daha yüksek fiyatta görünmektedir. Daha önceki açık artırmada evlerin çoğu 5.000 ila 10.000 euro arasında değişen fiyatlarla satıldı.

Satışa sunulan evlerden birkaçı güzel limon ağaçları ve parlak majolika karoz zeminini iç avlulara sahip olmakla birlikte birçoğu da oturma hemen hazır olmayacak kadar kötü durumda görülüyor. Alıcıların kapsamlı ve yorucu onarım işlerini de üstlenmesi gerekebilir. Yeni sahiplerinin temel bir restorasyon için en az 30 bin euro tam teşekküllü bir yenileme içinde 200.000 euronun üzerinde ödeme yapması gerekecek. Yenileme çalışmalarının satın alma tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Bu süreç içerisinde yapılmaya onarım çalışmaları teklif verme sürecindeki gerekli olan 5.000 euroluk depozitonun kaybedilmesine neden olmaktadır. İlgilenen başvuru sahipleri, belediye meclisinin web sitesinde İngilizce bilgi ve mevcut mülklerin fotoğraflarının yanı sıra başvuru formlarını da bulabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN