Elektrikli araç sahiplerinin derdini tarihe gömecek istasyon! 5 dakika şarjla 300 km gidiyor

Elektrikli araç sahiplerinin derdini tarihe gömecek istasyon! 5 dakika şarjla 300 km gidiyor

Elektrikli araç kullananlara ilaç gibi haber! Çinli otomotiv devinden dev yenilik! Elektrikli araç sahiplerinin derdini tarihe gömecek istasyon! Şarj için uzun süre beklemeler sona eriyor! 5 dakika şarjla 300 km gidiyor...

Çinli otomotiv devi elektrikli araç kullanıcılarını sevindirecek haberi duyurdu. Şarj için verilen uzun molaları sona erdirecek teknolojiyi duyurdu.

5 DAKİKADA 300 KM MENZİL EKLİYOR

Elektrikli araç kullanıcılarını heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Xpeng, yeni S5 süper hızlı şarj istasyonunu tanıttı ve bu istasyon, sadece 5 dakikalık şarj ile tam 300 kilometre menzil ekleyebiliyor. Bu, her saniyede 1 kilometreden fazla menzil anlamına geliyor ve elektrikli araç sahiplerinin şarj sorununu kökten çözme potansiyeline sahip.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA YENİ DÖNEM

Xpeng'in yeni S5 süper hızlı şarj istasyonu, teknolojik olarak önceki 480kW şarj istasyonlarından, NIO’nun 500kW ve 640kW sistemlerinden ve Zeekr’in 600kW şarj cihazlarından çok daha üstün. 800kW gücünde olan bu yeni istasyon, 800v akım çıkışı ve 1000v voltaj kapasitesine sahip. Ayrıca, sıvı soğutma teknolojisi ile donatılan istasyon, Tesla Supercharger dahil piyasadaki diğer şarj cihazlarını solluyor.

ŞARJDA HIZ YARIŞI

Çinli elektrikli araç üreticileri arasında süper hızlı şarj ağlarına sahip olma yarışı hız kesmeden devam ediyor. Bu yarışta Xpeng, yeni şarj mimarisi ile öne çıkıyor. S5 şarj istasyonu, dünyanın en hızlı elektrikli araç şarj cihazları arasında yer alıyor ve her saniye şarjda 1 kilometreden fazla menzil ekleyebiliyor.

Yeni sistemin, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Xpeng, bu dönemde 800kW şarj istasyonu ağını hizmete sokmayı planlıyor ve 2026 yılına kadar 1.000 hızlı elektrikli araç şarj istasyonu kurmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN