Dünyaca ünlü otomobil modeli yerli oldu! Artık yoluna Türk markasıyla devam edecek

Dünyaca ünlü otomobil modeli yerli oldu! Artık yoluna Türk markasıyla devam edecek

Dünya çapında ünlenen o otomobil modeli yerli oldu! Artık yoluna Türk markasıyla devam edecek! Türkiye'de en çok tercih edilen araba modellerinden biri...

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık, Türkiye'nin en çok tercih edilen SUV modellerinden biri olan Dacia Duster'ın yerli üretime geçtiğini duyurdu. Bursa'daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretimine başlanan Duster, artık Renault markasıyla Türkiye'deki varlığını sürdürecek. Sandık, bu gelişmenin, Renault'nun Türkiye'ye yönelik 400 milyon euro yatırımının ilk adımını oluşturduğunu belirtti.

DUSTER, YERLİ ÜRETİMLE YENİ BİR DÖNEME BAŞLIYOR

Yeni Renault Duster Türkiye'ye Geldi: Hangi Şehirde Üretilecek? - Tamindir

Türkiye'de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Dacia Duster, 2023'te 24 bin adet, 2024'ün ilk yarısında ise 11 bin 633 adet satış rakamlarına ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Artık Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilecek olan Duster, Türkiye'de Renault markasıyla yoluna devam edecek. Bu hamle, Renault'nun "Uluslararası Oyun Planı 2027" stratejisinin bir parçası olarak hayata geçiriliyor.

400 MİLYON EUROLUK DEV YATIRIM

Yeni Renault Duster Türkiye'de üretilecek - Araba Haberleri

Renault'nun Türkiye'ye yapacağı 400 milyon euro değerindeki yatırımın ilk ve en önemli adımı olan Renault Duster, Türkiye'de üretilerek yerli üretim sürecine dahil edildi. Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, bu durumu şu sözlerle ifade etti: "Renault Duster’a ‘Türkiye’nin Duster’ı’ dedik. Türkiye’de üretilecek olan, Oyak ve Renault ortaklığıyla Türkiye’ye yapılacak 400 milyon euroluk yatırımın ilk ve en önemli adımı olan Yeni Renault Duster; bu sıfatı sonuna kadar hak ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN