Bjelica ve Avcı’ya 2.2 milyon euro

Bjelica ve Avcı’ya 2.2 milyon euro

Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın ayrılılığı sonrası teknik direktör arayışı Şenol Güneş ile son bulurken, başkan Ertuğrul Doğan yönetimi, Nenad Bjelica ve Abdullah Avcı için toplamda 2.2 milyon euroluk sözleşme fesih bedeli ödedi. Ödenen bu rakamlardan dolayı taraftarlar duruma tepki gösterirken, Bordo-Mavililerin teknik adamlara ödediği rakamlar dudak uçuklattı.

FURKAN UZUN

Üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor, deneyimli teknik adama 26,2 milyon TL (696 bin euro) ödeme yapara görevine son verdi.

Avcı ile yollarını ayıran Bordo-Mavililerde Fatih Tekke ve Şenol Güneş isimleri ön plana çıkarken Karadeniz ekibinin yönetimi Güneş isminde ortak noktada buluştu.

Trabzonspor geçen yıl yollarını ayırdığı Hırvat teknik adam Nenad Bjelica’ya 1,6 milyon euro fesih bedeli ödemesi yaparak tecrübeli teknik adamın görevine son vermişti. Hırvat teknik adam, sözleşmesi gereği Trabzonspor’dan alacağı olan 1,6 milyon eurodan ise vazgeçerek söz konusu rakamı kulübe bırakmıştı.

Fırtına, Avcı’ya da 696 bin euro ödeme yaparken son 1 sezon içerisinde görevine son verilen 2 teknik adam için toplamda 2 milyon 296 bin euro ‘fesih bedeli’ ödemesi yaptı. Bjelica Trabzonspor’da 1 milyon 600 bin euro bırakırken Avcı ise maaşının yarısı olan 696 bin eurodan feragat etti.

Öte yandan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na Avcı hakkında yapılan açıklamada “Sayın Avcı, sözleşme kapsamındaki alacaklarının yarısından feragat etmiştir“ ifadeleri kullanırken aynı ifadelerin Hırvat teknik adam için kullanılmaması ise dikkatleri çekti.

Bordo-Mavili ekipte 2. döneminde UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ne veda eden ve Süper Lig’e kötü bir başlangıç yapan Avcı, daha önce şampiyonluk yaşadığı Trabzonspor ile tazminatını alarak yollarını ayırdı.

Abdullah Avcı, yakın çevresine bir süre tatil yapacağını ve takım çalıştırmayacağını söylerken, Suudi Arabistan’dan birkaç kulübün deneyimli teknik adam ile temasa geçtiği iddia edildi. Avcı’nın gelen teklifler için süre istediği belirtilirken, yakında Suudi Arabistan’da görev alabileceği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN