Ankara ve İstanbul devri kapanıyor! Bu fiyatı vereceğime şato alırın diyen yatırımı oraya yapıyor! 3+1 daire mi şato mu?

Ankara ve İstanbul devri kapanıyor! Bu fiyatı vereceğime şato alırın diyen yatırımı oraya yapıyor! 3+1 daire mi şato mu?

Son yıllarda konut piyasasındaki artış vatandaşın rotasını da yurt dışına çeviriyor. Ankara Keçiören'deki bir daire fiyatının Fransa'daki Şato ile hemen hemen aynı fiyata denk gelmesi vatandaşı şaşkına çevirdi. Ankara ve İstanbul'dan almak yerine yurt dışından alırım diyen rotasını İngiltere'ye çevirdi.

Arttıkça artan konut fiyatlarından sonra ev sahibi olmakta neredeyse imkansız bir hal almaya başladı. Ancak konut alma hayalinden vazgeçmek istemeyenler ise bu kez de emlakçıların telefonunu yurt dışı konutları için çaldırıyor. Yurt dışından konut alma düşüncesi her yıl artarken yeni yıl ile birlikte bu sayıda ciddi bir artış görülüyor. Vergi oranları amortisman süresi, tatil gibi imkanlar da göz önüne alındığında bu tercihte vatandaşlar için kaçınılmaz bir durum olarak görülüyor.

HEM YÜKSEK GETİRİ HEM DÜŞÜK SÜRE

Türkiye'deki konut fiyatları yurt dışındaki gayrimenkullerle yarışır hale gelirken Türk yatırımcılar da rotasını sınırlardan biraz uzaklaştırıyor. Daha yüksek kira getirisi ile birlikte daha kısa amortisman süresi sunan yurtdışı konutları da cazip bir yatırım aracı olarak görülmektedir.

sato-kecioren.jpg

Yurt dışındaki amortis süresinin daha kısa tutulmasının konut tercihindeki nedenler olarak altını çizen gayrimenkul uzmanı Elifcan Uçak, "Amorti süresi çok kısa yurt dışında. Amorti süresi Türkiye'de 30, 40 yıl. Avrupa ülkelerinde ve Arap ülkelerinde ise 9 ila 10 yıl arasında değişmekte" sözlerini dile getirdi. Uçak, son zamanlarda çalan telefonların birçoğunun yurt dışı yatırımları için olduğunu da ifade etti.

İSTER KEÇİÖREN'DE DAİRE İSTERSENİZ DE FRANSA'DA ŞATO

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 6 milyon TL'ye satılan dairenin fiyatı ile yurt dışında neredeyse bir şato alınıyor.3+1 dairenin güncel Euro kuru ile fiyatı 183.374 euro olarak görülüyor.

Burak ama Fransa'da değil ev kırsalda bir şato fırsatı tanınıyor. Fiyatı 185 bin Euro olan şato Keçiören'deki daire ile yarışıyor.

İngiltere'de 4 milyon 655 bin liraya ufak da olsa konut sahibi olabilme fırsatı tanınıyor.

fransa-ev.jpg

HEM TATİL HEM YATIRIM

Yurt dışından konut alan kişilerin Hem tatil yaptığını hem de yatırım yaptığını belirten Uçak, vergi oranlarını işaret ederek Arap ülkelerinde yüzde 1 oranında bir vergi ödemesi yapıldığını söyledi. Uçak, Avrupa ülkelerinde ise yalnızca bir kere ödenen vergiler ile birlikte yönetimle ilgili hiçbir problemin kalmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN