Altın durdurulamıyor: Rekor tazeledi

Altın durdurulamıyor: Rekor tazeledi

Altın fiyatları, FED'in geçen haftaki 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından yeni bir rekor kırdı. Geçen hafta yapılan 50 baz puanlık faiz indirimi, yatırımcıların altın talebini artırmasına neden oldu.

Altın fiyatları, ABD'de açıklanacak önemli ekonomik veriler ve Fed'in faiz indirimi beklentileri ile birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın 2.630 doları aşarken, gram altın da 2.883 TL seviyesine yükseldi.

Özellikle ABD'de açıklanacak olan PMI verileri, kişisel tüketim harcamaları ve işsizlik başvuruları gibi veriler, Fed'in gelecek dönemdeki politika kararlarını şekillendirecek önemli göstergeler olarak takip ediliyor. Öte yandan, Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin artması da yatırımcıları güvenli liman olarak altına yöneltti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN