SGK uzmanı Özgür Erdursun uyardı! Bu basit hata yüzünden emekliliğiniz yanabilir

SGK uzmanı Özgür Erdursun uyardı! Bu basit hata yüzünden emekliliğiniz yanabilir

Emekli olma hayali kuranları SGK uzmanı Özgür Erdursun uyardı! Sosyal medya hesabından önemli açıklamalar yapan Erdursun, emeklilik sürecinde yapılan bazı basit hataların yılların emeğini çöpe atabileceğine dikkat çekti. İşte, Özgür Erdursun’un emeklilikle ilgili yaptığı o önemli açıklamalar…

ESMAGÜL KOÇAK

Emeklilik planı yapanlar dikkat! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla emeklilik sürecinde yapılan hatalar nedeniyle emekliliğin iptal edilebileceğine dikkat çekti. Özellikle 28 Şubat 2011 öncesi ve sonrası işyeri sahipleri ya da şirket ortakları için önemli uyarılarda bulunan Erdursun, bu süreçte yapılan hataların ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

KİMLERİN EMEKLİLİĞİ İPTAL OLUR?

Erdursun’un açıklamasına göre, 28 Şubat 2011 öncesinde kendi adına işyeri olan ya da şirket ortağı olan kişilerin başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışmaları durumunda, bu kişilerin 4/a (SSK) prim günleri silinebilir. Ancak, 28 Şubat 2011 sonrasında işyeri sahibi olanlar ya da şirket ortakları başka bir işyerinde çalışabilir ve sigorta yaptırabilirler.

yeni-proje-29.jpg

SAHTE SİGORTALILIĞA DİKKAT!

SGK uzmanı, emekli olmak için çalışmadan sigortalı görünmenin yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Fiilen çalışılmayan bir işyerinde sigortalı gösterilen kişilerin, bu durumun sahte sigortalılık anlamına geldiğini bilmesi gerektiğini belirtti. Eğer böyle bir durum tespit edilirse hem emeklilik iptal olabilir hem de yatırılan primler geri alınamaz.

ŞİRKET ORTAKLARINA ÖNEMLİ UYARI

Erdursun, 1 Ekim 2008 sonrası Limited Şirket ortakları ya da Anonim Şirket yönetim kurulu üyelerinin sigortalı olamayacağını, bu tarihten önce 4/a SSK’lı çalışırken şirket ortağı olanların ise kesintiler olmadığı sürece SSK’ya devam edebileceğini söyledi. Ancak kesinti varsa, Bağ-Kur devreye giriyor.

yeni-proje-30.jpg

PRİM GÜNLERİNE DİKKAT EDİN

Eksik prim günlerini tamamlamak isteyenler için de uyarılarda bulunan Erdursun, isteğe bağlı Bağ-Kur ile primlerin tamamlanabileceğini ancak 1260 günden fazla prim ödenmesi durumunda Bağ-Kur şartlarına geçileceğini belirtti. Ayrıca, SSK’dan emekli olmak için başka bir işletmede sigortalı olarak görünmenin riskli olduğunu vurguladı.

Emeklilik planlarınızda sorun yaşamamak için yasalara uygun hareket edin ve dikkatli olun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN