1 milyon aboneyi etkileyecek yeni karar! Bakan Bayraktar açıkladı: Gelire göre tarife dönemi yolda

1 milyon aboneyi etkileyecek yeni karar! Bakan Bayraktar açıkladı: Gelire göre tarife dönemi yolda

Tam 1 milyon doğal gaz ve elektrik faturası abonesini yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Bakan Bayraktar’ın canlı yayında yaptığı açıklamalar kapsamında artık gelire göre fatura düzenlemesi yapılacak. İşte detaylar…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 1 milyon doğal gaz ve elektrik abonesini etkileyecek gelir esaslı faturalandırma sisteminin detaylarını açıkladı. Faturalandırma işlemlerinde yapılacak yeni düzenlemeler, tüketicilerin gelir durumuna göre farklı tarifelerin uygulanmasını sağlayacak.

yeni-proje-7.jpg

YENİ DÜZENLEME HAKKINDA DETAYLAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV'de yaptığı canlı yayında, elektrik ve doğal gaz faturalandırmasında önemli bir değişiklik yapılacağını duyurdu. Yaklaşık 1 milyon abone için geçerli olacak bu yeni sistem, tüketicilerin gelir durumuna göre farklı tarifelerle faturalandırılmasını öngörüyor.

Bakan Bayraktar, mevcut desteklerin ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini belirtirken, ileride gelir esaslı bir faturalandırma modeline geçiş yapacaklarını açıkladı.

yeni-proje-2-003.jpg

YÜKSEK TÜKETİM GRUBU ETKİLENİYOR

Bakan Bayraktar, "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz" diyerek, bu uygulamanın enflasyonla mücadeleye de katkı sağlayacağını vurguladı. Özellikle yüksek tüketim grubundaki yüzde 3’lük dilim, maliyet esaslı fiyatlandırma sistemine geçecek ve bu düzenlemenin 2025 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN